Concurență sub așteptări la Universitatea Tehnică din Iași

Data publicării:
inscrieri uti

Numărul mic de absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat din acest an a afectat cel mai mult concurența la Universitatea Tehnică. La multe facultăţi, numărul candidaților este încă mult mai mic decât al numărului de locuri finanțate de la buget. Este și cazul Facultăţii de Textile, unde s-au înscris 200 de candidaţi pe 320 de locuri, și la fel şi la Ingineria Materialelor, unde sunt acoperite doar jumătate din locurile scoase la concurs. 

„Noi aşteptăm. Avem deschise punctele noastre de înscriere până pe 30, 31 iulie şi mai pot să vină candidaţi să-şi depună dosarele pentru facultăţile care încă mai au deschise. Două au terminat, au mai rămas 9 facultăţi. Apoi urmează sesiunea de toamnă”, a declarat profesorul Eugen Seghedin, prorector Universitatea Tehnică Gh. Asachi Iaşi.

Cele mai căutate facultăţi de la Politehnică sunt Mecanica, Electronica şi Construcţii de Mașini, unde concurența nu este însă mai mare de un candidat pe loc.

Şi în timp ce la Politehnică încă se mai aşteaptă candidaţi, la alte universităţi s-a tras deja linia finală pentru admiterea din acest an. Universitatea de Medicină şi Farmacie a înregistrat cea mai mare concurenţă din ultimii 10 ani.

„S-au epuizat cele 298 de locuri în intervalul 9,99 şi 9,09. Este extarordinar pentru că asta înseamnă o bună pregătire”, a spus Doina Azoicăi, decanul Facultății de Medicină Generală din cadrul UMF Iaşi.

Universităţile care nu au reuşit să acopere toate locurile vor organiza şi sesiunea de toamnă. Atunci, cele mai multe locuri ocupate vor fi cele la cu taxă. Numai la Politehnică sunt 555 de locuri pentru care se va plăti anual taxă de şcolarizare.

reporter: Lucian Bălteanu
operator: Andrei Nicuţă

CITEȘTE ȘI:

Rezultate excepționale la admitere la Medicină ca urmare a meditațiilor gratuite

S-au afişat rezultatele admiterii la Agronomie - ultima medie: 7,80 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri