Confruntare între localnicii din Pungești și jandarmi. Chevron a reluat lucrările în zonă

Data publicării:
protest pungesti2

Oamenii sunt nemulțumiți că nu au fost lăsați să-i împiedice pe lucrătorii Chevron să intre pe câmp și să-și instaleze utilajele. 

„Jandarmii au venit cu scuturi, cu bastoane și i-au lovit pe oamenii care erau pe drum. Erau oameni care nici macar nu veneau sa protesteze, ieșeau din casă să se ducă la muncă.” A fost măturat tot de jandarmi, au fost răsturnate mașini, căruțe, bătuți oamenii, până în tabără. Tabăra este pe un teren privat, au intrat pe terenul privat, au montat garduri,” a spus Dan Albu, unul dintre protestatari, în direct la Digi24 Iași.

În timpul încăierării între jandarmi și localnici, două geamuri ale unei mașini a Jandarmeriei au fost sparte. Doi localnici au avut nevoie de îngrijiri medicale, unul dintre ei, cu probleme cardiace, a fost dus la Spitalul Vaslui. Cealaltă persoană acuza dureri abdominale.

Efective ale Jandarmeriei sunt prezente pe raza comunei Pungeşti judeţul Vaslui pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică. Pe timpul deplasării efectivelor către localitatea Pungeşti, în apropierea localităţii Siliştea, un grup de aproximativ 100 de persoane a blocat drumul judeţean din localitate, fiind necesară acţiunea jandarmilor în vederea deblocării căii de acces. Persoanele în cauză au avut un comportament ostil la adresa forţelor de ordine, pe timpul acţiunii pentru deblocarea căii de acces, un autovehicul din dotarea Jandarmeriei fiind avariat. 7 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui în vederea identificării acestora şi stabilirii condiţiilor în care s-au produs evenimentele în care aceştia au fost implicaţi,” se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române. 

Astăzi au fost montate gardurile care împrejmuiesc zona unde Chevron ar trebui să înceapă explorarea gazelor de șist. Localnicii nu au voie să intre dincolo de garduri. Compania americană și-a adus utilajele pentru a începe lucrările.

Localnicii din Pungești și activiștii pentru mediu spun că vor continua protestele. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri