Controale în pieţele din Iaşi. Inspectorii DSP au găsit brânzeturi ţinute la peste 35 de grade Celsius

Data publicării:
controale piete lactate branzeturi

Inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică s-au arătat nemulţumiţi de condiţiile în care sunt ţinute brânzeturile în Piaţa Alexandru cel Bun - în loc să fie păstrate la rece, la 2-4 grade Celsius, lactatele stăteau pe tarabă, la peste 35 de grade. Vina nu este însă a comercianţilor, spun inspectorii, ci a reprezentanţilor pieţei, care asigură doar parţial condiţii de refrigerare. Victor Mitrea, inspector în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi: "Ei sunt producători care-şi aduc marfa spre vânzare. Ei nu pot veni cu frigiderul de acasă. Deci Eco Piaţa trebuie să le asigure condiţii de comercializare în condiţii igienice la temperatura dorită."

Fapt confirmat şi de Cristi Stărică, directorul Eco Piaţa: "Avem un proiect să completăm cu vitrine frigorifice şi în Piaţa Alexandru şi în Piaţa Nicolina, locurile fiind insuficiente pe temperatura caniculară." Până când reprezentanţii Eco Piaţa vor cumpăra suficiente frigidere, producătorii nu mai au voie, pe timp de caniculă să vândă brânzeturi după ora prânzului, decât dacă acestea sunt păstrate la rece.

Au fost însă şi comercianţi sancţionaţi de reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură pentru că nu aveau toate documentele necesare vânzării. "Au fost verficaţi un număr de nouă producători agricol şi trei societăţi. În urma controlului au fost aplicate trei sancţiuni, un avertisment şi două amenzi în valoare de trei mii de lei şi 170 de lei contravaloarea fructelor confiscate," a declarat Petru Cojocaru, inspector la Direcţia pentru Agricultură Iaşi.

Până în prezent, potrivit inspectorilor DSP, în Iaşi nu a fost înregistrat nici un caz de toxiinfecţie alimentară provocată de alimente alterate cumpărate din pieţele agroalimentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri