EXCLUSIV. O maşină a picat în pasajul de la Fundaţie

Data publicării:
accident fundatie 1

La faţa locului au venit maşini de la descarcerare, SMURD şi ambulanţă. Victimele au fost scoase cu greu dintre fiarele contorsionate şi apoi au fost transportate la spital. 

Din primele informaţii, maşina care a picat în pasaj este un Mercedes Sprinter care se afla în sensul giratoriu. Maşina de marfă a fost izbită în plin şi aruncată în pasaj de un autoturism Kia care venea dinspre Bulevardul Copou. De vină ar fi conducătoarea auto a autoturismului Kia pentru că nu a dat prioritate. 

Intervenţia echipajelor de prima ajutor a fost una deosebit de dificilă şi asta pentru că autoutilitară a căzut într-o groapă săpată în fundaţia pasajului. Primul care a fost scos din camionetă a fost şoferul. A fost nevoie de zece oameni, pompieri, medici și asistenți de la Ambulanță, pentru a ridica targa pe care a fost așezat. Cu greu omul a fost dus la ambulanţă.

După mai bine de o oră, timp în care au tăiat încontinuu din fiarele maşinii, pompierii au reuşit cu să scoată şi pasagerul din dreapta. "Operaţiunea de descarcerare a fost dificilă datorită amplasării autovehiculului. Acestea au fost preluate şi transportate la spital în stare de conştienţă," a declarat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Ambele victime au fost transportate la spital. Medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon spun ca cele două victime sunt conştiente iar starea lor este stabilă dar că, în urma impactului, au suferit multiple fracturi şi traumatisme pentru care vor avea nevoie de mai multe zile de spitalizare. Accidentul s-a produs din cauza unei șoferițe neatente.

"Am auzit un sunet puternic atunci când s-a izbit aici un autovehicul de mare tonaj şi pe urmă am văzut cum se balansa camionul, nu ştiu exact ce era, şi a căzut," povesteşte un martor.

"Şoferiţa unui auto nu a acordat prioritate de trecere unei autoutilitare care se deplasa regulamentar acesta din urmă fiind proiectată într-un pasaj subteran aflat în construcţie destinat traficului rutier," am declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi. În acest caz, anchetatorii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri