IAŞI. 300.000 de euro pentru un drum de un kilometru

Data publicării:
DRUM FOCURI

Localnicii din Focuri care primesc ajutor social de la Primărie muncesc în fiecare zi câte opt ore la reabilitarea drumului din comună, asta deși lucrarea a fost atribuită prin licitație unei firme răsplătită cu cate 30 de mii de euro pentru fiecare sută de metri asfaltată. Localnicii care primesc în schimb venitul minim garantat sunt nevoiți să lucreze acolo unde îi trimite primarul. Ei pregătesc terenul pentru firma care le va construi un drum comunal.

Primarul comunei spune că în contractul încheiat nu este inclusă și scoatere pietrei cubice de pe drum. În plus, la bugetul local se face o economie de două mii de euro pentru că aceste lucrări sunt făcute de oamenii din localitate. "Nu s-a prezentat nicio firmă, am scos în două runde și nu s-a prezentat. Toată lumea mi-a făcut sesizare că este proiectul subevaluat și am fost nevoiți să creștem valoarea cu 25% cu aprobarea consiliului local pentru că am avut banii în bugetul local și îi avem," a spus Vasile Macovei, primarul comunei Focuri.

"Un preț mediu care variază în plus sau în minus în funcție de caracteristici este la 170-175 de mii de euro, complet cu un podeț cu tot ce trebuie pe acel kilometru, acces în drumurile laterale, poate mai trebuie anumite rigole, în jurul acestei sume se învârte prețul unui kilometru de asfalt," a declarat Anghel Ficu, directorul adjunct al Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Iași. 

Drumul din comuna Focuri este finanțat cu 150 de mii de euro de Uniunea Europeană iar primăria contribuie cu aceeași sumă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri