IAŞI. Investiţie inutilă din banii statului. Un parc de 200.000 de euro a fost construit pe un teren inundabil 

Data publicării:
parc apa

Parcul „Viitorul Tineretului" a părut o investiţie bună pentru autorităţile din Balş în 2011. Aşa că au cheltuit nu mai puţin de 200 de mii de euro, din banii statului, în locul de joacă. Nu au luat în calcul faptul că, atunci când plouă, locaţia aleasă se transformă într-o imensă...baltă. Copiii vin în continuare aici să-şi petreacă timpul, însă ar vrea să schimbe multe la spațiul de joacă: "Să fie mulți copaci, umbră să fie, frumos amenajat."

Mai mult, locul de joacă nu este împrejmuit, astfel că animalele se pot plimba în voie prin parcul destinat copiilor. Părinții sunt indignaţi: "Ce siguranță să am eu? Ăla e parc ca să pot să îmi las copilul să se joace?! Gâște, rațe. Ca la țară, nu? Omul le scoate pe islaz, animalul se duce în parc."

Reprezentanții primăriei se apără și spun că nu pot decât să întrețină parcul până expiră garanția de cinci ani. Asta în condițiile în care proiectul cu bani guvernamentali a fost făcut de fostul primar. Au chemat specialiști, dar au primit același răspuns: "Toți au spus că ar fi trebuit ridicat nivelul cu cel puțin un metru pentru a preveni inundațiile. Se știa că aici au fost și vor fi întotdeauna inundații. Mai pe românește, chiar nu e util un parc într-un sat și în asemenea locuri," a declarat Vasile Acatrinei, viceprimarul comunei Balș.

Între timp, de investiţia de 200 de mii euro se bucură doar raţele şi gâştele din sat...

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri