Metodologia de examinare și corectare a tezelor la UMF Iași în sesiunea de admitere din iulie 2013 

Data publicării:
chimie

Pe parcursul a trei ore, tinerii au avut de rezolvat un test grilă cu întrebări din biologie, anatomie sau chimie. La finalulul examenului, tezele au fost scanate şi li s-a transmis punctajul.

Cei dezamagiti de note au dat vina pe subiecte. Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi susţine însă că doar 10% dintre întrebările date la examen au avut un nivel ridicat de dificultate.

„Nivelul de dificultate este un nivel mediu, nu încercăm să facem un examen stresant. Sunt câteva întrebări însă de un grad crescut de dificultate, întrebări care cred eu că vor face departajarea între aceşti candidaţi,” a declarat Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi.

Rezultatul la examenul scris reprezintă 75 la sută din media de admitere, restul de 25 de procente având la bază nota de la Bacalaureat. Anul trecut, la Medicină Generală ultima medie de admitere la buget a fost 9,22, la medicină dentară a fost 8,73, iar la Farmacie 8,25. Rezultatele admiterii se vor afișa aici.

Zica Costîn
Alex Doroftei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri