Noi proteste la Fortus. Muncitorii au ieşit din nou în stradă şi şi-au cerut drepturile

Data publicării:
protest fortus 1

De dimineață, salariații Fortus s-au adunat în fața combinatului și au cerut să li se plătească salariile restante. Oamenii sunt disperați și spun că au ajuns la limita puterilor:

"Aşteptăm banii, că nu avem ce mânca. Avem întreţinere, avem copii și cu ce să trăim? Ne dă afară din casă, ne amăgește de azi pe mâine. În aprilie ne-a dat înainte de Paște 300 de lei şi trăiește, cu ce să trăiești?!"

"Nu se mai poate răbda, nu se mai poate răbda. Nu știm până când și cum. Administratorul judiciar nu vrea să mai vină aici, nu vrea să colaboreze cu noi, nu s-au mai făcut vânzări din luna ianuarie. Suntem foarte umiliți și căutăm să ne recuperăm drepturile salariale și nu ne apucăm de treabă orice ar fi până nu ne dă banii la zero."

Și săptămâna trecută au protestat în fața Prefecturii, fără succes însă. Reprezentanții salariaților spun că nu mai știu cui să ceară rezolvarea situaţiei.

Adrian Flondor, lider de sindicat Fortus Iaşi:"Am discutat asta de o mie de ori și la Guvern, și la AVAS, și la Primărie, și la Prefectură. De la prim-ministru în jos, știe toată lumea de situația de la Fortus și nimeni nu ia nicio măsură. Deci mai mult de atât ce pot să fac? Nu avem altă soluție decât grevă în totalitate până la rezolvarea problemelor."

Datoria combinatului către salariați este în acest moment de 4,2 milioane de euro. La această sumă însă, lunar se acumulează alte 200 de mii de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri