O nouă acțiune împotriva tăierii teilor din Iași: protestatarii au replantat tei 

Data publicării:
tei 1

Acţiunea grupului de a planta un tei pe spațiul verde al primăriei nu a rămas fără urmări. În doar câteva minute, doi agenţi locali şi-au făcut apariţia şi i-au legitimat pe ecologiști cu scopul de a-i amenda. 

Organizatorii acţiunii susţin însă că nu vor înceta să replanteze teii. Mai mult, intenţionează să cumpere încă 35 de arbori pe care să-i pună lângă sau în locul salcâmilor japonezi.

„Teiul este un simbol cultural şi istoric al Iaşiului, teiul trebuie să rămână pe bulevardul Ştefan cel Mare şi îi rugăm pe toţi cetăţenii să participe şi să îşi ia inima în dinţi să apere ceea ce este al lor. Chiar dacă plouă, noi ne-am continuat acţiunea. Nu este una de protest, ci pur şi simplu o acţiune civică,” a spus Constantin Pâslaru, preşedintele Partidului Ecologist Român, filiala Iaşi. 

Teii cumpărați de ecologiști au fost făcuți cadou primăriei. La numai două ore însă, ghivecele au fost luate de pe bulevard și încărcate într-un camion al Direcţiei de Servicii Publice.

La începutul anului, 70 de tei au fost tăiaţi la decizia edililor de pe bulevardul Ştefan cel Mare. Primăria a fost amendată cu 60.000 de lei de Garda de Mediu din cauza defrişărilor făcute în centrul oraşului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri