Oameni atacați de albine la Vaslui. 7 persoane au ajuns la spital 

Data publicării:
albine 2

Locuitorii comunei Sârbi povestesc că s-au trezit din senin înconjuraţi de albine. Insectele erau extrem de agresive și au atacat o familie cu patru copii. Din cauza multiplelor înţepături, oamenii au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Trei ambulanțe au fost trimise să intervină, iar cadrele medicale au fost, de asemenea, atacate de albine. Daniel Ungureanu, medic la Serviciul de Ambulanţă Vaslui: ”Au pus în pericol oamenii, îi pun şi în continuare dacă nu se iau măsuri. Vreau să vă spun că şi echipajul a fost în pericol. Echipajele au ajuns acolo, roiul era foarte mare, au atacat inclusiv echipajele medicale”.

Nici calul de la căruţa în care se afla familia nu a scăpat. Animalul s-a ales cu zeci de înţepături. Medicul veterinar din sat i-a pus calului o perfuzie. Crescătorii de albine susțin că insectele sunt mai agresive din cauza uleiurilor volatile emanate de rapiță. ”Albina a stat foarte mult în stup și este agitată și din cauza aceasta pentru că nu a putut ieși să-și adune resursele de hrană de care are nevoie atât pentru consumul propriu cât și pentru consumul viitoarelor generații”, a explicat Sebastian Tătaru, apicultor.

Cele şapte persoane care au fost internate în spital sunt în afara oricărui pericol. Proprietarii stupilor vor fi somați să îi mute mai departe de drum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri