Performanţă internaţională pentru doi elevi din Iaşi

Data publicării:
COPII PIAN-1

Doi elevi de la Colegiul Octav Băncilă din Iaşi au obţinut rezultate de excepţie la un concurs internaţional de interpretare muzicală desfăşurat zilele trecute în Malta. Dintre cei aproximativ 70 de candidaţi înscrişi la concursul din Malta, doar 14 au obţinut o distincţie. Iar Alexandru Plăcintă şi Sofia Sălăjan au urcat pe podium. La numai 12 ani, Alexandru are zeci de diplome, iar la concursul din Malta s-a clasat pe primul loc.

"A fost foarte frumos concursul, a fost diferit faţă de alte concursuri la care am participat deoarece am putut concura cu copii de la vioară, violoncel şi chiar de la alte instrumente. Nu am avut emoţii deoarece am muncit foarte mult pentru acest premiu şi sunt obişnuit să concurez," povesteşte pianistul.

Sofia care a ocupat locul al treilea la categoria de vârstă 13-17 ani. Anul acesta şi-a împărţit timpul între pregătirea pentru Evaluarea Naţională şi repetiţiile pentru concursul din Malta. Pe ambele le-a trecut cu brio: "Chiar dacă a fost locul trei, este foarte important pentru mine. La început am fost priviţi mai cu indiferenţă, dar, după ce am fost ascultaţi prima dată, toată lumea a fost foarte impresionată de cum am cântat."

Rezultatele nu au uimit-o pe Roxana Ota, profesoara de pian care s-a ocupat de pregătirea elevilor şi care consideră că astfel le-a fost răsplătită munca de sute de ore de repetiţii. Cei doi elevi au participat în Malta la cursuri de pian cu maestrul Stefano Micelli, profesor la Universităţile de Muzică din Boston şi New York. 

Roxana Ota, profesor de pian: "Încă de la prima audiţie au impresionat extraordinar juriul şi atunci ei au făcut parte dintre copiii care au susţinut patru recitaluri în diferite locaţii printre care şi Ambasada Statelor Unite în Malta."

După ce au petrecut aproape toată vara în sala de repetiţii, tinerii artişti se pot bucura acum vacanţă. Următoarele concursuri de pian pe care cei doi elevi le vor susţine vor avea loc la jumătatea anului viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri