Peste 1.000 de persoane au protestat la Pungești și Bârlad față de explorarea gazelor de șist 

Data publicării:
proteste2

Protestele au început în jurul orei 11 la Pungești, acolo unde s-au adunat aproximativ 400 de protestatari din orașe ale Moldovei, dar și din alte orașe din țară.

Și bucureştenii s-au solidarizat cu localnicii din Pungeşti. Aproximativ o sută de persoane din Capitală s-au alăturat protestatarilor din judeţul Vaslui.

Oamenii s-au mobilizat pe un site de socializare şi au închiriat două autocare pentru a se deplasa spre Pungeşti.

Protestatarii au vorbit despre necesitatea realizării unui studiu de impact privind riscurile explorării în zonă astfel încât localnicii să aibă certitudinea că viața lor nu se va schimba și cer desecretizarea acordului cu compania americană.

Protest a fost și în Bârlad, de la ora 15. Aproape 1.000 de oameni s-au adunat la acțiunea organizată cu ocazia Zilei Mondiale Anti Fracturare Hidraulică. Oamenii s-au adunat în fața Primăriei Bârlad unde au mărșăluit și au format apoi un lanț uman în jurul instituției. O parte dintre protestatari au participat și la acțiunea de la Pungești.

Chevron și-a retras joi utilajele cu care ar fi trebuit să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de șist.

Prioritatea noastră este să desfășurăm aceste activități într-un mod sigur și responsabil față de mediul înconjurător, în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm", se arată într-un comunicat al companiei americane.

Chevron nu precizează, însă, durata pentru care își suspendă activitățile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri