Polițiștii locali caută câinii adoptați de la padoc

Data publicării:
control caini 1

Polițiștii locali din Iași au primit o listă cu 26 de adrese la care ar trebui să găsească animale adoptate de la padoc, în ultima perioadă. La primele patru adrese verificate, polițiștii au găsit un singur câine. 

Cei care nu au fost găsiți la domiciliu, au fost citați să se prezinte la Poliția Locală. Ulterior, un echipaj va reveni la adresă ca să se asigure că animalul adoptat este îngrijit corespunzător.

Într-un caz, proprietarul locuinței a susținut că animalul a fost dus la țară. Polițiștii vor merge și vor verifica acest lucru. Proprietarul câinelui a primit un avertisment.

Daniel Ungureanu, purtător de cuvânt Poliţia Locală Iaşi: ”Din primele verificări nu au fost patrupedele la domiciile la care trebuiau să fie, în acest sens vom înainta o adresă către SC SALUBRIS SA pentru a ni se comunica dacă persoanele au anunțat că au mutat cățeii într-o altă locație.”

Poliţiştii au găsit şi o persoană care a declarat că a eutanasiat câinele pentru că era bolnav. Dacă proprietarul nu va demonstra cu acte de la medicul veterinar că se impunea această procedură, va fi amendat. Sancțiunea în acest caz ajunge și la zece mii de lei.

Abandonul animalelor adoptate poate constitui infracțiune și se pedepsește cu închisoarea între 2 și 5 ani.

În total, în ultimele două luni, la Iași au fost adoptați 100 de câini fără stăpân. Pe străzile din municipiu sunt peste 10 mii de câini comunitari. La padocul de la Tomești sunt 300 de câini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri