Profesorul de la Pașcani s-a ales cu dosar pentru comportament abuziv în școală

Data publicării:
profesor anchetat

Scandalul de la liceul „Mihail Sadoveanu” a ieşit la iveală la finele anului trecut, când părintele unei eleve a reclamat că profesorul de sport vorbeşte urât la clasă. A adus ca probă și o înregistrare audio în care dascălul le reproșează elevilor că, fără știrea lui, au strâns bani la solicitarea unei colege de catedră. Pe baza acestor înregistrări audio politiştii au declanşat o anchetă.

„Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, iar, în prezent, cercetările sunt în curs de desfăşurare pentru a se stabili toate împrejurările acestei fapte, urmând ca la finalizarea lor să se propună soluţie legală prin parchet,” a declarat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Iași. 

Pe lângă limbajul neadecvat, profesorului Petru Angheluş i se reproșează că ar fi cerut bani pentru mobilierul din clasa la care era diriginte, dar și ca să motiveze absențe. Dascălul și-a pledat nevinovăția în fața colegilor săi care au declanșat o anchetă internă. 

„După ce se va finaliza activitatea Comisiei de Anchetă, vom transmite ce măsuri am luat. Domnul profesor nu mai este diriginte şi nu mai predă,” a declarat Carmen Dimitriu, directorul Liceului „Mihail Sadoveanu” din Paşcani.

„Aştept să se deruleze ancheta şi, după rezultat, am dreptul să atac, pot să-mi angajez avocat, dar nu cred că e cazul, pentru că tot ce a spus dumnealui nu este adevărat,” a spus Petru Angheluș, profesorul de sport acuzat că și-a jignit elevii.

Sancţiunea provizorie primită de profesor are repercusiuni şi la salariu. Cadrul didactic spune ca va lua mai puţini bani, dar că acest lucru nu-l deranjează. Și asta, spune el, deoarece speră că la final se va dovedi ca are dreptate. În caz contrar, este hotărât să-şi demonstreze nevinovăţia în instanță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri