SPORT. Vedete K1 la 10 ani. Emil Chiriac și Daniel Bucătaru au devenit campioni mondiali

Data publicării:
COPII CAMPIONI

Emil Chiriac are 10 ani și a obținut două medalii de aur, la categoria minus 27 de kilograme: "Sunt foarte fericit că am obținut acest rezultat și aș vrea să îi mulțumesc foarte mult antrenorului meu Narcis Mânzat și părinților mei că m-au susținut. Mă antrenez zi de zi pentru a ajunge un mare campion mondial când voi fi mare."

Daniel Bucătaru, în vârstă de 9 ani, a luptat la categoria minus 31 de kilograme și a trebuit să învingă 9 adversari pentru a urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Daniel Bucătaru, campion mondial K1: "A fost frumos, m-am simțit bine și o să mă antrenez ca să mai devin o dată campion mondial. Vreau să ajung ca Cătălin Moroșanu când voi fi mare."

Cei doi sportivi sunt pregătiți de Narcis Mânzat, antrenor care lucrează cu 33 de copii. "- Cum se simte un antrenor cu asemenea rezultate? - E greu să descriu în cuvinte, începând cu data de 2 noiembrie 2014 sunt antrenor de campioni mondiali. Nu cred că este ceva mai presus de atât."


Părinții proaspeților campioni mondiali s-au arătat surprinși de progresele rapide făcute de Emil și Daniel.

"Mă simt foarte fericită, deoarece acest copil a luptat cu curaj la acest campionat mondial și știu foarte bine că a muncit foarte mult. Totuși, este un copil, are doar 10 ani și nu mă așteptam să ajungă unde a ajuns," spune mama lui Emil. 

Dan Bucătaru, tatăl lui Daniel: "În urma efortului și a muncii depuse din partea familiei, antrenorilor și a copilului în mod special, ne simțim foarte mândri pentru rezultatele obținute într-o perioadă scurtă totuși."

Cei doi sportivi ieșeni și-au propus ca în 2015 să repete performanța realizată în acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri