Șantierele din Iași, inspectate de primarul Gheorghe Nichita

Data publicării:
inspectii nichita

După ce lucrările la pasajul Mihai Eminescu din centrul Iașiului au fost sistate de mai multe ori, fie din cauza descoperirilor arheologice, fie ca urmare a grevelor muncitorilor, primarul Gheorghe Nichita dă asigurări că proiectul va fi gata până la sfârşitul anului. Muncitorii lucrează şi noaptea, iar din septembrie, va fi reluată circulaţia tramvaielor în zonă.

Şi lucrările la pasajul Octav Băncilă sunt în întârziere. Deşi ar fi trebuit să fie gata până în 2014, lucrările se vor prelungi până în primăvara anului 2015.

Inspectat a fost și podul Nicolina, acolo unde lucrările anunțate pentru noaptea trecută au fost amânate pe săptămâna viitoare. Așa se face că și circulația traficului greu va fi interzisă în zonă tot de atunci, timp de o săptămâna.

„Ei spun că vor termina cel târziu luni şi luni să facă turnarea de beton pe partea dreaptă, cum te duci spre CUG. Autobuzele nu vor putea circula până când se usucă priza de beton, asta înseamnă între cinci şi şapte zile şi se va circula cu microbuze pe traseele pe care le ştim, fără a devia traseele. Alte curse care nu pot duce microbuze vor fi deviate pe bulevardul Poitiers, sau pe strada Libertăţii,” a declarat Mihai Chirica, viceprimarul Iaşiului.

Lucrările de modernizare a pasarelei au ca termen de finalizare vara anului 2015.

Roxana Gorcioaia
Ionuş Jigolea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri