Schi la superlativ pe pârtia de peste 1.400 de metri de la Slănic Moldova 

Data publicării:
PARTIE DE SCHI CAMPULUNG

Pârtia de schi de la Slănic Moldova are peste 1. 400 de metri. Înconjurat de brazi înalţi de câţiva zeci de metri, traseul e ferit de razele soarelui, aşa că zăpada se păstrează mai bine cât e iarna de lungă.

"Pentru pârtie au fost făcute dotări referitoare la activitatea de mentenanţă ATV, un snowmobil pentru intervenţiile rapide pe domeniu schiabil şi cu o autoutilitară pentru transport persoane," a explicat Romil Botezatu, directorul Serviciului Public Judeţean pentru Promovare Turismului.

Eugen Poncoş, inspector în cadrul Compartimentului de Integrare Europeană şi Strategii de Dezvoltare: "Pârtia este prevazută cu diferite dependinţe, cu aproximativ 50 de locuri de parcare cu un telescaun, cu o instalaţie de ultimă generaţie, cu o capacitate de 1.200 de turişti pe oră, zonă de închiriat echipamete sportive, zone pentru consumuri ceaiuri, cafele, calde."

Natura a ajutat pârtia să concureze cu celelalte pârtii de schi din ţară. Şi chiar dacă este cea mai nouă, are succes. În mai puţin de o săptămână, de la deschiderea oficială, aproape 10 000 de turişti au testat pârtia de la Slănic Moldova. Şi nimeni nu a avut ceva de reproşat:

"Am venit pentru că a auzit foarte multe lucruri bune despre locul acesta. În Moscova, el a făcut schi, dar la munte şi el încearcă. E prima dată când schiază pe munte."

"Aici este şi zăpadă, pădure şi izvoarele tot, pentru odihnă plăcută şi pentru sănătate."

"E foarte bine că s-a facut ceva în zona noastră ţinând cont că sunt de la Oneşti, e foarte bine. Noi mergeam la Poiana Braşov, la Băile Harghitei, în alte părţi. E totul super OK aici, să vină toată lumea la Slănic."

Pârtia de schi de la Slănic Moldova este de dificultate medie. O echipă de salvamontişti o supravegheză în permanenţă şi poate oferi asistenţă medicală 24 de ore din 24. Iar pentru ce care nu ştiu să schieze sunt pregătiţi să intervină instructorii.

Preţurile sunt şi ele rezonabile. O urcare cu telescaunul costă 5 lei, şase urcări 25 de lei. Există şi varianta abonamentului pentru o zi un adult plăteşte 60 lei sau pentru două zile 100 lei. Copiii, elevii şi studenţii au reducere. 3 lei o urcare cu telescaunul sau 15 lei şase urcări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri