Ultima verificare înaintea examenului la Medicină

Data publicării:
simulare examen medicina negruzzi elevi saraci

După sute de ore de meditaţii, 24 de tineri cu posibilităţi financiare reduse au simulat examenul de admitere la Medicină. Tinerii au beneficiat de pregătire gratuită, la școală, iar rezultatele s-au văzut imediat. Candidaţii au rezolvat în numai o oră şi jumătate 90 de întrebări grilă. Mulţi au fost mulţumiţi de rezultatul obţinut. O parte dintre ei recunosc că s-au înscris la medicină cu gândul că vor pleca să profeseze în străinătate.

Elevii au fost pregătiţi gratuit de doi profesori de biologie, în cadrul unui proiect menit să le dea o șansă celor care provin din familii unde venitul lunar este de sub 400 de lei pe membru de familie. Dascălii sunt încrezători că jumătate dintre candidați vor intra pe locurile de la buget. Testul grilă va avea loc miercuri, 24 iulie.

Coordonatorul proiectului, Mircea Nedea, a declarat că elevii au șansa să se obișnuiască din timp cu atmosfera de examen și că rezultatele au mai puțină importanță.

Anul acesta, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi se înregistrează cea mai mare concurenţă din ultimii cinci ani - 3 candidați pe loc. Instituţia pune la dispoziţie 710 locuri la buget.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri