Un cămin mai bun pentru copiii abandonați, realizat din donații

Data publicării:
CAMERA PENTRU COPII

Aspectul ponosit al Centrului de Primire Minori în Regim de Urgenţă din Iași a rămas doar o amintire urâtă pentru copiii care locuiesc aici. Varul scorojit de pe pereţi a fost înlocuit cu picturi ce întruchipează pesonaje din desene animate, iar încăperile au fost dotate cu mobilier şi mochete noi.

„S-a făcut această cameră de joacă dotată cu jucării şi cu jocuri pentru a avea voluntarii noştri posibilitatea de a face ore de voluntariat pentru activităţi socio-educative,” a explicat Adrian Stănescu, vicepreşedintele Asociaţiei Speranţă pentru Îngeraşi.

Pentru reabilitarea centrului s-au cheltuit șase mii de euro, bani obținuți în urma unui concert caritabil.

„Copiii sunt extrem de încântaţi de toată investiţia şi, în special, de această sală de activităţi care este deosebită, după cum se poate observa. Pentru copii e nevoie întotdeauna de nou, de jocuri cât mai diverse pentru a fi implicaţi în activităţi cât mai multe şi a face timpul cât stau aici cât mai plăcut,” a spus Silvia Vartolomei, şeful Centrului de Primire Minori în Regim de Urgenţă.

În perioada următoare şi exteriorul clădirii va fi reabilitat.

„Un spaţiu de joacă pentru zilele de vară, un foişor, un tobogan, un ansamblu cu două leagăne. Pentru începutul proiectului de exterior avem suma de 4.000 de lei. Ne dorim foarte mult să ne extindem şi spre celelalte centre din sistem, spre complexul de servicii Bucium,” a spus Anca Crăciun, preşedintele Asociaţiei Speranţă pentru Îngeraşi.

Conducerea Centrului de Primire Minori plănuieşte ca în perioada urmatoare să reamenajeze şi sala de mese.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri