Un fost bar servește drept școală pentru 150 de copii din Iași

Data publicării:
belcesti manuale

La ceremonia de începere a anului școlar, peste 150 dintre elevii din Belcești au fost întâmpinaţi de autorităţile comunei în fostul bar din localitate.

„Începutul anului şcolar îl facem în aceeaşi locaţie, aşa cum facem de 8 ani de zile. Condiţii de şcolarizare grozav, grozav de grele ca locaţie,” a spus Violeta Diaconu, director la şcoala primară Tansa.

Comuna nu duce lipsă de spaţii. Există o școală, care are nevoie de reparații, iar lucrările pentru alte două şcoli au fost începute în 2006, dar abandonate în timp din lipsă de bani. Ar mai fi nevoie de aproape un milion de lei pentru ca cele trei cădiri să fie date spre folosinţă, însă nu sunt șanse ca banii necesari să ajungă la Belceşti.

„Situaţia spaţiului este cunoscută la toate nivelele, de la Inspectoratul Şcolar, Consiliul Judeţean şi până la Minister. Anul ăsta Guvernul nu a alocat fonduri învăţământul preuniversitar,” a explicat Constantin Ciobăniţă, primarul comunei Belceşti.

Între timp, copiii învaţă în aceleaşi clase insalubre, slab iluminate şi cu bănci vechi de peste 20 de ani.

Părinţii sunt revoltaţi. Copiii lor învaţă în condiţii mai grele decât cele de care au avut ei parte în urmă cu 30 – 40 de ani. 

Autorităţile din Belceşti spun că vor trimite lunar solicitări la Consiliul Judeţean şi la Ministerul Educaţiei în speranța că vor primi banii necesari pentru finalizarea lucrărilor la cele trei şcoli din comună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri