108 elevi care au dat Bacalaureatul la Colegiul Tehnic "Unirea" din Ştei au fost eliminaţi

Data publicării:
colegiul tehnic Unirea Stei 1

UPDATE: În jurul orei 14, părinţii şi elevii au fost lăsaţi să intre în curtea colegiului din Ştei. În acelaşi timp, la şcoală au sosit şi poliţiştii, care au ridicat mai multe documente.


Este vorba despre elevii care au fost surprinşi de camerele de supraveghere din sălile de examen în timp ce copiau sau se inspirau unii de la alţii. În ultima zi a Bacalaureatului, aproape 200 de liceeni au susţinut ultima probă a examenului maturităţii la Colegiul Tehnic "Unirea" din Ştei. 

Preşedinţa comisiei judeţene de Bacalaureat din Bihor, Hajnal Kery, a declarat pentru Digi24 Oradea că elevii eliminaţi nu mai au voie să se înscrie timp de două sesiuni. Ei pot da din nou toate probele examenului de final de liceu doar în sesiunea de toamnă de anul viitor.

"Profesorii supraveghetori  și comisia vor fi cercetați, pe de-o parte de organele competente penal, denunțul s-a făcut deja de sâmbătă către Poliția Ștei și vor avea și o cercetare disciplinară demarată de Inspectoratul Școlar Județean Bihor", a declarat Hajnal Kery.

Între timp, la Colegiul Tehnic "Unirea" din Ştei elevii şi părinţii nu au fost lăsaţi să intre în curtea şcolii, pentru că încă nu au fost afişate rezultatele. Unii dintre cei care au aflat deja că au fost eliminaţi au şi plecat.

Alţii au decis să conteste eliminarea, deşi oficialii Inspectoratului Şcolar spun că acest lucru nu se poate face. Un părinte a venit chiar la sediul IŞJ ca să conteste măsura dură dictată împotriva copilului său.

În total, în Bihor au fost eliminaţi 117 elevi.

Reporter: Diana Grad
Editor web: Adrian Laboş
Foto: Alexandru Nyulas

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri