Alegeri la Baroul Bihor. Funcţia de decan este disputată de trei candidaţi

Data publicării:
avocati 060515

Cristian Domocoş practică avocatura de 17 ani, este asistent la Facultatea de Drept din Oradea şi este specializat în drept administrativ, contencios şi fiscal. A decis să candideze pentru un nou mandat de decan ca să-şi continue munca începută acum patru ani.

"Am accentuat nivelul de transparenţă decizională. Am introdus comunicarea între conducerea baroului şi avocaţi printr-un sistem de email-uri. Au fost luate măsuri pentru reformarea evidenţei sistemului de repartizare, de organizare a activităţii judiciare din oficiu", spune Domocoş.

Al doilea candidat la şefia Baroului Bihor, Mircea Ursuţa, este doctor în drept, lector al Facultăţii de Drept din Oradea şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Bihor. Actual prodecan al Baroului Bihor, Ursuţa consideră că instituţia trebuie să-şi recâştige respectul de care s-a bucurat în anii 2000, când era considerat unul dintre cele mai bine cotate din ţară.

"Trebuie redată demnitatea baroului la nivel naţional. Pentru că ceea ce se întâmplă la Bucureşti ne influenţează activitatea de zi cu zi. Adevăratele reforme se fac acolo, iar acolo trebuie să existe o reprezentare demnă", a declarat Mircea Ursuţa.

Răzvan Doseanu este doctor în drept, specializat pe drept penal. Şi-a depus candidatura pentru funcţia de decan deoarece crede că poate schimba felul în care se desfăşoară comunicarea între avocaţi şi magistraţi.

"E nevoie de o schimbare, e nevoie de un respect mai mare reciproc între noi şi instanţe, parchete, poliţie şi celelalte instituţii publice. Militez pentru o egalitate de arme între acuzare şi apărare. Ea nu există în acest moment."

Avocat din 2001, Doseanu este autorul a mai multor excepţii de neconstituţionalitate. Ultima admisă de Curtea Constituţională a fost cea referitoare la legea privind confiscarea extinsă.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri