Cătălin Cherecheș a fost adus la Primăria Baia Mare sub escortă, ca să depună jurământul de primar

Data publicării:
chereches juramant

UPDATE: La scurt timp după depunerea jurământului, prefectul de Maramureş a emis un ordin de suspendare a lui Cătălin Cherecheş.

”Primăria Baia Mare ne-a comunicat, prin intermediul unei adrese, că a avut loc luni şedinţa extraordinară în care primarul a depus jurământul. Această situaţie determină intrarea în exerciţiu de drept a mandatului. Practic, domnul Cherecheş devine oficial primar ca urmare a alegerilor şi validării de către Judecătorie. Ca urmare a acestui fapt şi luând în considerare încheierea penală a Tribunalului Maramureş. prin care se menţine arestarea preventivă, s-a emis ordinul de suspendare valabil până la încetarea măsurii. Ordinul este valabil începând de astăzi”, a declarat, luni după-amiază, pentru News.ro prefectul de Maramureş, Sebastian Lupuţ.

El a precizat că atribuţiile de primar ale lui Cătălin Cherecheş vor fi preluate de unul dintre cei doi viceprimari.

”Primăria Baia Mare ne-a informat că mâine (n.r. - marţi) a fost convocat Consiliul Local în şedinţă, urmând să se voteze dintre cei doi viceprimari persoana care va avea atribuţii de primar”, a mai spus Lupuţ.


Jurământul de învestire în funcţia de primar al municipiului Baia Mare a fost depus sub atenta supraveghere a angajaţilor de la Penitenciarul Gherla, unde Cătălin Cherecheș este în arest preventiv din aprilie. A ţinut apoi un scurt discurs, în care a precizat: "Dumnezeu ştiu sigur că într-o zi îmi va face dreptate şi ştiu sigur că Dumnezeu va face ca într-o zi să fim din nou împreună."

Între timp, în faţa Primăriei se adunaseră 300 de oameni care au cerut să îşi vadă primarul.

"- De ce ati venit aici azi?
Să-l vedem pe Cherecheş! Şi să îl lase afară, că nu a făcut nimic rău, numai bine, pentru toată Baia Mare."

Cătălin Cherecheş a fost reales primar al municipiului Baia Mare pe 5 iunie, cu peste 70% din voturi.

"- Cum l-aţi regăsit pe domnul Cătălin Cherecheş?
- Optimist. Şi asta mă bucură. Sperăm cât mai repede să revină la datorie", a declarat Marinel Rob, viceprimarul municipiului Baia Mare.

Cătălin Cherecheş este în arest preventiv de mai bine de aproape trei luni, după ce a fost prins în flagrant delict când primea 30.000 de lei de la preşedintele clubului de fotbal din oraş. Acesta a spus că banii reprezintă, de fapt, un împrumut care i-a fost returnat.

Reporter: Izabela Jurasko
Operatori: Kristian Kosa, Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri