Cătălin Pivniceru: „Familia mă suna şi nu puteam să răspund!" Medicul rănit în accidentul de avion din Apuseni se roagă zilnic pentru salvatorii săi

Data publicării:
pivniceru 290114

La o săptămână de la prăbușirea avionului în pădurea de lângă localitatea Petreasa, Cătălin Pivniceru, unul dintre medicii supraviețuitori, își amintește fiecare detaliu al dramei prin care a trecut. Recunoaşte că frigul și spaima pe care le-a îndurat i-au schimbat viața...

„Am știut că o să ne prăbușim când am văzut brazii sub noi, eram la o altitudine la care nu aveam ce căuta. La scurt timp am simțit o izbitură și mi-am pierdut conștiența", spune Cătălin Pivniceru, medic specialist chirugie generală la Spitalul „Sfânta Maria" București. 

A fost scos din avion de colegii săi şi îşi aminteşte că atunci când şi-a revenit a văzut-o pe studenta Aura Ion întinsă pe jos şi învelită în pături şi haine groase.

"Nu a mișcat mâini, nu a mișcat picioare până nu a fost luată de acolo, nu știu exact câte ore. Doctorul Radu era cel mai bine dintre noi, doctorul Ianceu era următorul ca validitate, deși îi șiroia sângele dintr-un picior și șchiopăta. L-am văzut pe doctorul Valentin Calu, care era într-o condiție asemănătoare cu a mea și anume, destul de proastă", îşi aminteşte medicul Pivniceru.

Rănile l-au împiedicat să răspundă la telefon

Medicul Cătălin Pivniceru spune că a fost sunat de familie imediat după ce s-a aflat de accidentul de avion. Însă durerile intense pe care le simţea l-au împiedicat să răspundă.

„Mi-am auzit telefonul sunând ore întregi în preajma mea. Nu am fost capabil fizic să mă aplec să îl caut. Deși vă dați seama ce impact psihologic pentru familia mea, pentru că nu am putut să iau legătura deloc cu ei. Am o familie extraordinară și suntem foarte uniți, ne iubim mult. Am mama acasă cu noi. Și asta m-a durut, că nu le puteam spune măcar că exist, dar așa a fost situația."

Chirurgul a putut să ia legătura cu familia abia a doua zi, când o asistentă l-a ajutat să vorbească cu soția sa. Nu are nimic de reproșat nimănui, nici autorităților, nici celor implicaţi în operaţiunile de căutare. A fost impresionat de hotărârea celor care au plecat în căutarea avionului căzut şi de dăruirea medicilor din Cluj, care i-au tratat pe răniţi.

„Am să mă rog în fiecare zi pentru cei care au fost cu mine: cei care ne-au găsit, cei care au luptat să fim găsiți, pentru cei care fizic ne-au găsit. Pentru sutele de oameni care erau pe munte în orele acelea. Lucrul ăsta ne obligă să mergem cu mare forță înainte pe linie profesională. Să nu ne oprim. Să mergem mult mai sus. Asta e o obligație. Nu întâmplător ni s-a întâmplat ce s-a întâmplat și nu întâmplător am scăpat", încheie doctorul Cătălin Pivniceru.

Drumul până la recuperarea completă va mai dura, spun specialiştii. Abia după ce rănile sale vor fi vindecate complet, chirurgul Cătălin Pivniceru va putea să continue cursul de doi ani de prelevare de organe, la care s-a înscris chiar înainte de tragedia din Apuseni.

reporter: Yvette Mîrza
redactor: Laura Breb

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri