Dramă inexplicabilă. Doi adolescenţi au murit după ce s-au aruncat de pe un bloc din Oradea

Data publicării:
bloc

Puțin după ora 18, mai multe apeluri la 112 au anunţat că două persoane s-au prăbușit de pe un bloc din Oradea. "Eram în casă, am auzit așa, o bufnitură. La 10 minute am auzit o mașină de poliție sau salvare, am ieșit afară și cică băieții nu erau aici din bloc", spune un locatar.

Vecinii au văzut îngroziţi trupurile zdrobite de caldarâm ale celor doi adolescenţi. Investigaţiile anchetatorilor au scos la iveală amănunte terifiante: „Martorii audiați deja confirmă ca i-ar fi auzit urcând pe acel bloc cu 10 etaje și alergând ca într-un demaraj, după care unul din martori chiar i-a surprins în timpul căderii prin fața geamului", a declarat Mia Cotrău, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

"S-au urcat sus și de acolo s-au aruncat. Nu știu cum îi cheamă, dar poliţiştii au găsit un bilet de adio", susţine un locatar. A fost contrazis de Nicolae Șerfezeu, șeful Serviciului Criminalistic din Poliția Bihor: "Nu a fost niciun bilet de adio. E o cădere prin precipitare de la înălțime, moarte violentă."

Procurorii spun însă că biletul de adio de care vorbesc unii martori este de fapt un proces-verbal de contravenție, prin care tinerii primiseră un avertisment de la polițiștii care, în urmă cu două zile, i-au surprins consumând alcool în spațiu public.

"Din primele cercetări și în urma cercetării la fața locului s-a stabilit că există indicii că cele două persoane s-ar fi sinucis; nu e vorba de persoane care să locuiască în acel bloc. Nu s-a reușit încă identificarea acestora", a declarat procurorul Mia Cotrău.

Unii locatari care i-au văzut pe cei doi tineri înainte ca ei să cadă în gol peste 30 de metri spun că aveau un comportament ciudat. „Au venit dinspre oraș. Am și văzut când au trecut pe aici pe lângă casa noastră, cred că au avut ceva prafuri, droguri. Ziceau "uite, asta e casa roz." Eram în curte, am venit la cumpărături și deja i-am văzut căzuți jos."

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri