Judecaţi pentru trafic de influenţă. Doi inculpaţi, acuzaţi că au cerut bani ca să intervină pe lângă un fost ministru

Data publicării:
judecator


Viorel Amariei şi Alexandru Voinea sunt cercetaţi după ce anul trecut i-ar fi cerut administratorului unei firme care avea o carieră de cărbuni în judeţ nu mai puţin de 3 milioane de lei. Au invocat faptul că ar avea influenţă asupra fostului ministru Chiţoiu, pe care ar fi promis că îl vor convinge să deblocheze fonduri pentru CET Oradea. În acest fel, omul de afaceri urma să-și recupereze banii pe care centrala orădeană îi datora în schimbul cărbunelui livrat de societatea lui, peste 24 de milioane de lei.

Cei doi mai sunt acuzaţi că i-au pretins aceluiași afacerist un comision de 18% din valoarea unui contract de peste 9 milioane de lei. De această dată, au promis că îi vor determina pe funcționarii Ministerului Economiei să-i atribuie un contract de ecologizare și conservare a unei cariere din Bihor.

Procurorii au descoperit că inculpaţii nu au făcut demersurile promise. "Cu toate că promisiunile de intervenţie în vederea alocării de fonduri către CET Oradea şi atribuirea contractului de conservare şi ecologizare a carierei Vărzari II au fost făcute şi reiterate cu ocazia fiecărei întâlniri directe avute cu denunţătorul, ultima în data de 10.10.2013 la sediul societăţii din Oradea, din probele administrate în cauză, a rezultat că acestea nu s-au concretizat, motivul invocat fiind conjunctura politică nefavorabilă de la finele anului 2013", se arată într-un comunicat al DNA.

Cei doi au fost denunţaţi de omul de afaceri de la care ar fi cerut banii şi vor fi judecaţi de Tribunalul Satu Mare, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri