Pensionari audiaţi la Poliţia Bihor. 250 de persoane au fost citate în dosarul mitei de la Comisia de Expertiză Medicală

Data publicării:
pensionar intra la audieri

Începând cu ora opt, pensionarii citați au sosit rând pe rând la sediul Poliției Bihor. Anchetatorii au vrut să afle dacă au dat sau nu bani medicilor șI asistentelor de la Serviciul de Expertiză Medicală.

"Organele de cercetare penală din cadrul IPJ Bihor, Serviciul de Investigare a Fraudelor Economice au dispus citarea în calitate de martori a 250 de persoane din rândul celor care au solicitat emiterea unei decizii de pensionare serviciului de expertiză medicală Bihor", a declarat Maria Cotrău, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

"Primele persoane au ajuns la sediul Poliției Bihor puțin după ora 8 dimineața; aproximativ 20 de pensionari de boală care au venit și au dat declarații în fața polițiștilor. Cei mai mulți au spus că nu au dat bani să se pensioneze, dar sunt și unii care au recunoscut", a aflat Florina Fofiu, reporter Digi24 Oradea.

"- Sunt chemat și acum trebuie să mă prezint.
- Vi s-au cerut bani pentru dosarul de pensionare?
- Nu."

"Nu umblu cu din astea. La mine tot, tot este în regulă."

"Sunt care au dat, acum recunosc."

"Am auzit că între 200 de euro și 400 ca să rezolve pensia."

Avocații apărării spun că în cazul celor care se deplasează cu greutate audierile se puteau face acasă la aceste persoane. Ca să-şi scape clienţii, apărătorii medicilor şi asistentelor acuzaţi de luare de mită vor invoca faptul că ancheta trebuia instrumentată de DNA, nu de Parchetul judeţean Bihor.

"Toate aceste audieri și toate actele de urmărire penală sunt lovite de nulitate, competența aparținând doar direcției naționale anticorupție. Vom invoca aceste nulități", a precizat Răzvan Doseanu, avocatul apărării.

O parte din mărturiile pensionarilor vor fi prezentate magistraţilor care vor judeca mâine contestaţia depusă împotriva măsurii arestării.

Redactor: Florina Fofiu
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri