Şofer dispărut, căutat de scafandri. Nici după patru zile nu a fost găsit

Data publicării:
cautari Alesd sofer disparut 4

Accidentul s-a produs vineri seara, când proprietarul unei stații de concasare din Aleșd se întorcea cu mașina spre casă. La un moment dat, din motive încă neclare, autoturismul s-a răsturnat într-un canal de fugă care se varsă în Crişul Repede. Acolo a fost găsit de un localnic.

"Mi se pare că Puiu l-a găsit, un șofer de aici, l-a văzut și a sunat la 112. Era ceață, vizibilitatea aproape zero, ora 7 și ceva seara."

Pompierii au scos mașina din apă, dar nu au găsit trupul șoferului. Salvatorii bănuiesc că omul a fost scos din maşină de curenţii foarte puternici. Aşa că au început căutările, în ciuda condiţiilor vitrege.

"Temperatura este foarte scăzută la nivelul apei. Albia este mărită, distanța parcursă de echipajele de căutare a fost de peste 4 kilometri. Azi ne-am concentrat pentru a treia oară pe același traseu", a declarat colonelul Sorin Caba, prim-adjunct al şefului ISU Crișana.

"Se cercetează pe zona dinspre baraj și zona aici, unde se presupune că ar fi din cauza faptului că sunt goluri create de apă sub pietre", completează un localnic.

Localnicii bănuiesc că maşina bărbatului a derapat pe un pod din zonă, despre care spun că este îngust şi nesemnalizat.

"Podul pe care mă aflu are o lățime de doar 2,5 metri. Orice șofer care încercă să se înscrie pe el trebuie să o facă cu mare atenție pentru că nu există nici un fel de parapete sau balustradă de protecție. 10-15 centimetri în stânga sau dreapta înseamnă o eroare care pote fi fatală."

"Oricare șofer cu orice experiență are emoții când trece pe acel pod. Acest om, păcat de el, când a căzut aici, cum a fost ceață seara trecută, nu a mai nimerit podul."

În cea de-a treia zi de căutări au fost mobilizați peste 30 de pompieri şi cinci scafandri din cadrul ISU Crişana. Lor li s-au adăugat scafandri din Arad și voluntari din Cluj.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi/ Foto: ISU Crişana

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri