Zeci de orădeni au donat sânge pentru un consilier local, operat pe inimă

Data publicării:
transfuzii 200114

Colegii și prietenii medicului, care este și consilierul local de Oradea, s-au mobilizat în urma unui apel pe o reţea de socializare în cursul nopții de vineri spre sâmbătă. S-au adunat într-un număr impresionant la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea.

Dr. Ligia Burta, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Oradea: "Rețeaua de socializare a funcționat foarte bine, și iată că toată lumea a venit, indiferent, și veți vedea cine sunt afară, indiferent de culoare politică, indiferent de sex, indiferent de vârstă, sunt afară să susțină viața. Am făcut o activitate extra, deci este într-o zi de sâmbătă."

"Având în vedere că am un RH, o grupă mai rară, un RH negativ, am zis că dacă pot face un bine, cum să nu, cu tot dragul."

"Am venit să donez sânge pentru cel mai bun prieten de-al meu. Ați mai donat sânge? Nu. E prima dată. Asta m-a determinat să donez. Să-l putem salva."

Mobilizarea de peste noapte i-a determinat și pe unii colegi din Consiliul Local Oradea să il ajute.

"Este un coleg consilier. Și se întâmplă să am chiar grupa de sânge A2 Negativ, care este cerută în acest moment, și am răspuns apelului."

Sângele recoltat la Oradea a ajuns la clinica din Timișoara pentru ajutorarea doctorului.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Monica Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri