2013, un an de succes pentru RCM Timişoara

Data publicării:
RCM A

RCM Timişoara a câştigat pentru a doua oară consecutiv titlul de campioană a României la rugby. Galben-albaştrii şi-au apărat trofeul câştigat anul trecut, în faţa Ştiinţei Baia Mare, pe care a învins-o cu 25-19.

”Sunt foarte fericit! E un sentiment pe care nu pot să-l exprim! Sunt pur şi simplu foarte fericit! Abia aştept să sărbătorim!”, spunea Jody Rose, de la RCM Timişoara. ”Sunt foarte emoţionat, foarte fericit! E un sentiment uimitor! E probabil unul dintre momentele cele mai strălucitoare ale carierei mele!” a adăugat Sosene Anesi.

 

Timişoara a început ca din puşcă finala desfăşurată pe stadionul Arcul de Triumf. Morrison şi Burcea au reuşit eseuri, dar faza meciului a fost reuşită când toată lumea aştepta pauza. Fercu a salvat in extremis o margine în 22-ul propriu, balonul a parcurs apoi traseul Conache - Rose - Kinikinilau. Tongalezul a înaintat 30 de metri, l-a dat pe Wiringi peste cap, i-a pasat lui Morrison care l-a deschis pe Shennan. Eseu la centru, transformat, şi RCM intra la cabine cu 19-9.

Numai că finalul a fost unul plin de emoţii pentru echipa timişoreană. Cu doi jucători mai puţin în teren, apărarea bănăţenilor a rezistat eroic celor 11 puncte consecutive de fixare ale băimărenilor. Ultimul fluier a declanşat bucuria în mijlocul terenului de joc.



”E un sentiment de necrezut! Incredibil! Sunt genul de om care nu vrea să devină emoţional şi chiar am fost nevoit să lupt cu mine însumi ca să nu plâng astă seară. A fost de necrezut!”, a exclamat Dannie de Viliers, antrenorul secund al celor de la RCM Timişoara.

Cătălin Fercu a primit trofeul pentru cel mai bun jucător al campionatului şi a dat tonul galeriei venite de la Timişoara.

Şi la Timişoara, meciul a fost trăit la cote maxime de suporterii care l-au urmărit pe un ecran gigant, în Piaţa Victoriei, iar finalul a adus descătuşarea.

A fost cel de-al treilea titlu de campioană naţională la rugby obţinut de Timişoara şi al doilea consecutiv.

reporter: Ionuţ Suciu/Sorina Covlea
operator: Alin Lungu/George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri