56,09% - promovabilitate la Bacalaureat, în Timiș

Data publicării:
bacalaureat prima-1

”Numai nota și după e scris Respins. Deci ai picat” - Acestă veste au primit-o aproape 2.000 de elevi din Timiș, care nu au promovat Bacalaureatul. Puțini au mai trecut astăzi pe la poarta liceelor pentru a-și vedea rezultatul obținut. Cei mai mulţi au aflat nota direct de pe internet, unde pentru unele licee, mediile a fost afișate încă de aseară.

Câțiva tineri au venit să se convingă cu ochii lor că nu au trecut examenul de maturitate: ”4 la Română, 5,50 la Matematică și la Biologie praf”, - De ce nu ai știut? ”Nu am învățat. La toamnă o să mă mai prezint o dată”, ”5 și ceva, 4 și 7,30”, - Cu alte cuvinte ai trecut sau nu? ”Am picat”, - Te așteptai la o notă mai mare? ”Mă așteptam la o notă mai mare la Română”.

Au fost și elevi fericiți că au luat Bacalaureatul: ”L-am luat, da”, - Ești fericit? ”Îți dai seama. Nici nu mă așteptam să îl iau. Am avut emoții mari la Română, dar am avut noroc să iau 6,70”, ”Am trecut, cu medie de 7,71, deci sunt mulțumită. Cred că toată lumea ar fi putut să scoată 5-ul. Acum, după ce am trecut, dar atunci toți stăteam cu emoții”.

La nivel de județ, rezultatele nu au fost cu mult diferite de cele de anul trecut. ”Procentul de promovare în acest an este de 56,09%, mai mare cu jumătate de procent decât în anul precedent. Există trei licee fără niciun absolvent promovat, și anume Liceul Agricol Orțișoara, Liceul Tehnologic Critofor Nako de la Sânnicolau Mare și Liceul Tehnologic, tot de profil agricol, din Biled”, precizează Cornel Petroman, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Timiș.

Nici în județele învecinate, elevii de clasa a XII-a nu au făcut o figură extraordinară la Bac. În Caraș-Severin, procentul de promovare a fost de 49,27%, iar în Arad de 50,66%. Doar Hunedoara a reușit să depășească procentul obținut de elevii din Timiș: 56,21% dintre absolvenții de liceu au trecut Bacalaureatul.

reporter: Raluca Popa
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche

editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri