A doua victorie în două zile. Universitatea Goldiş ICIM Arad - SBS Ostrava 71-52 în Cupa Europei Centrale

Data publicării:
icim-1

”Cred că e dificil pentru echipa noastră să joace două jocuri în două zile una după alta pentru că nu avem o bancă prea lungă. Am jucat un meci duminică şi avem un meci foarte important sâmbătă în liga noastră aşadar chiar a fost o săptămână grea pentru noi”, a afirmat Zdenka Kovacevic, de la SBS Ostrava.

Partida nu a fost însă la fel de simplă ca cea de marţi. Asta, cel puţin în prima ei parte când, la jumătatea sfertului doi, ICIM Arad avea doar trei puncte avans, iar oaspetele au fost la un moment dat chiar la un atac de preluarea conducerii pe tabelă.

”Am fost depăşiţi fizic pentru că nu avem atât de multe jucătoare ca şi echipa gazdă însă, şi aşa, meciul a fost util pentru noi pentru că am putut să exersăm câteva faze de apărare care ne vor fi utile în liga noastră naţională”, spune Pavlat Ladislav, antrenor SBS Ostrava.

Lucrurile s-au mai liniştit înspre pauza mare şi mai ales în a doua parte, atunci când vedetele arădencelor - Simmons, Samburska şi Engelman, susţinute excelent şi de veterana Monica Brosovszky, au dus scorul la o diferenţă confortabilă.

”Am fost un pic frustrate, ce vreau să spun e că jocul nu trebuia să fie atât de strâns aşa cum a fost, însă de acum încolo... Cum am mai spus, cum întodeauna am spus, va trebui să jucăm bine şi cu echipele pe care ştim că le putem învinge, trebuie doar să jucăm bine şi să facem ce ştim mai bine, ceea ce înseamnă să ne facem jocul”, precizează Meighan Simmons.

A fost până la urmă 71 la 52. Cele mai bune marcatoare au fost Simmons şi Brosovszky, cu 18 şi, respectiv, 14 puncte, în timp ce de la gazde s-au remarcat Zdenka Kovacevic şi Latoya Williams, care au marcat fiecare câte 12 puncte.

”Astăzi, din nou, am făcut multe lucruri bune, însă ne-am şi relaxat un pic, în unele momente ale jocului. Le-am învins ieri şi am controlat meciul, şi la fel şi astăzi am controlat meciul din nou”, ne-a declarat Jose Araujo, antrenorul celor de la Universitatea Goldiş ICIM Arad.

Universitatea Goldiş ICIM Arad se gândeşte deja la meciurile decisive din liga naţională, dar şi la Final Four-ul Cupei Europei Centrale, competiţie în care arădencele nu au pierdut anul acesta nici un meci.

Iar oaspetele au fost urmărite de ghinion și după meci, căci au fost implicate într-un accident de circulație. Microbuzul echipei, condus de jucătoarea Adela Moravkova, în vârstă de doar 20 de ani, a acroșat un autoturism, care a nimerit într-un copac. Delegația echipei din Cehia a ajuns, în cele din urmă la Poliție, pentru explicații.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri