A început restaurarea turnului casei Cermak

Data publicării:
n0830 20a 20inceput 20restaurarea 20turnului 20casei 20cermak 20060213-47907

Deloc uşoară, renovarea turnului Casei Cermak din Timişoara începe în interiorul podului. Acolo, timpul şi-a pus cel mai puternic amprenta.

Cum înaintează înspre vârful turnului, munca meşterilor devine tot mai grea. Bucăţile imense de lemn care ar trebui să susţină construcţia au putrezit în timp.

La refacerea turnului se lucrează acum în regim urgenţă. Proprietarii au cerut sprijinul municipalităţii pentru o intervenţie de consolidare imediată.

După ce munictorii vor elimina pericolul de prăbuşire vor pune la punct un proiect de refacere totală a acoperişului casei. Fondurile necesare lucrărilor vor fi împărţite între proprietari şi municipalitate, care deţine câteva spaţii în imobil.

Impresionantul imobil din Piaţa Iosefin e în picioare din 1907. Ambele turnuri trebuiau renovate în urmă cu 12 ani, însă atunci când constructorii s-au apucat de refacerea unuia dintre ele, banii s-au epuizat după prima lucrare. De atunci, nimeni nu s-a mai interesat de soarta celui de-al doilea turn, care s-a degradat continuu.

Lucrările la turnul casei istorice ar putea dura până la vară. Situaţia dezastruoasă în care a ajuns imobilul nu este singulară. Sute de imobile de patriomoniu din Timişora sunt victime ale trecereii timpului în lipsa restaurărilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri