A venit Cupa în Banat! RCM Timișoara a învins în finală pe CSM Știința Baia Mare

Data publicării:
rcm

RCM Timişoara şi-a trecut în palmares a doua sa Cupă a României, după ce a reușit să învingă, pe Cluj Arena, pe CSM Știința Baia Mare. A fost o reeditare a ultimului act al competiției din 2011, de la Alba Iulia, câștigat de bănățeni.

Începutul de partidă de la Cluj a fost favorabil băimărenilor. "Zimbrii" conduceau în minutul 14 cu 8-0, după ce Samoa a transformat o lovitură de pedeapsă, iar Oancea a reușit primul eseu al finalei. Primele punctele în contul Timișoarei vin din partea lui Calafeteanu, iar Timișoara recuperează treptat, aducând scorul la pauză în favoarea sa: 9-8.

Cei de la CSM Știința Baia Mare iau din nou avantaj, după două lovituri de penalitate, însă finalul de partidă aparține bănățenilor. Un eseu înscris de Popârlan, plus reușitele lui Calafeteanu stabilesc scorul finalei la 19-14.

Partida încheie practic acest sezon competițional, marcat de un episod controversat. În semifinala SuperLigii cu Farul Constanţa, RCM Timişoara nu a putut folosi şase titulari, căci paginile cu viza medicală din carnetele lor au fost rupte intenționat. RCM a pierdut acel meci și a ocupat până la urmă locul trei, după ce a trecut, în finala mică, de Dinamo București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri