Aeroportul Timişoara se închide, cursele se mută la Arad. Decizia naște controverse!

Data publicării:
aeroport 1



Deşi hotărârea este luată de mai bine de două luni, mulţi dintre pasageri nu au aflat nici până astăzi de mutarea curselor de la Timișoara la Arad. Soprana Simina Ivan, de exemplu, riscă să meargă la aeroportul greșit, după ce și-a cumpărat bilet ca să ajungă de la Timișoara la București și din capitală la Viena. ”Nu am fost anunțată. Mi s-a spus: ajungeți pe cont propriu sau vă amânați biletul, lucru care mi s-a părut strigător la cer. In plus, am aflat ca niciuna dintre companiile care zboară din Timișoara nu organizează transferul pe aeroportul din Arad", ne-a declarat ea.

 

Iar problemele nu se opresc aici. Pasagerii celor 130 de curse ce vor fi mutate vor trebui sa renunte la confortul terminalelor noi din Timișoara și iși vor aștepta aeronavele fie în fața aeroportului din Arad, fie în corturile ce vor fi montate în parcarea aerogării!

Aeroportul din Arad e de trei ori mai mic decât aerogara din Timișoara, iar dotarea este, de asemenea, mai slabă. De ceea, mai multe utilaje vor fi trimise din capitala Banatului către aerobaza din oraşul vecin. "Scări de îmbarcare - debarcare pasageri, benzi de bagaje, grupuri de pornire aeronave, tractoare și cărucioare pentru bagaje", enumeră Daniel Idolu, directorul Aeroportului Internaţional "Traian Vuia."

Mutarea nu va aduce mari bătăi de cap, crede însă conducerea aeroportului din Arad.

Şi pentru taximetrişti, schimbarea se anunţă de bun augur. Dar doar cei din firmele cu dispecerate se așteaptă la venituri mai mari. Cei privați cred că vor avea numai de pierdut: "O să renunț, că taxi nu se poate face din Arad, ca totuși e alt județ, noi suntem autorizați doar pentru Timișoara".

Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" se închide din 24 august timp de şapte zile. De atât au nevoie muncitorii pentru a reface în totalitate pista. Cursele vor reveni la Timișoara începând cu 2 septembrie.

reporter: Gerhald Ernst
operator: Tiberiu Alasu
editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri