Andrei Heidelbacher, olimpicul de aur al Timișoarei: primire emoționantă la Colegiul Național ”C.D.Loga”

Data publicării:
andrei heidelbacher 2



”A fost bine, a fost frumos, a fost foarte dificil, nu mă aşteptam chiar la aur”, ne mărturisește Andrei Heidelbacher. ”E perseverent şi când vrea să înveţe ceva învaţă, e de admirat”, ”Suntem mândri că e colegul nostru şi îi urăm tot binele din lume şi baftă, în continuare, să câştige cât mai multe premii”, ”Mă bucur pentru el să o ţină tot aşa în continuare îi doresc succes”, ne spun colegii lui Andrei Heidelbacher.

Andrei Heidelbacher este un elev de nota 10
, o confirmă profesorii, care sunt mândri de tânărul ambiţios.  Andrei a început informatica abia în clasa a noua, dar de atunci lucrează încontinuu. La început a fost ajutat de fratele său, a avansat foarte rapid, aşa că acum se pregăteşte singur şi împreună cu informaticienii de la Infoarena.ro. 

Pe lângă medalia de aur din Croația de la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Andrei Heidelbacher a obţinut în Australia, la olimpiada internaţională de informatică, medalia de argint, iar singurele lui arme au fost pasiunea şi munca asiduă.

 

”Nu cred că e niciodată prea târziu să te apuci de ceva, cu ambiţia necesară poţi face absolut orice. Atunci când e pasiunea la mijloc, nu ți se pare un efort mare atunci când lucrezi”, sunt cuvintele lui Andrei Heidelbacher.

Deşi are oferte de la universităţi din Franţa şi Olanda, Andrei Heidelbacher plănuieşte să studieze, în continuare, informatica în Bucureşti.

Reporter: Sorina Covlea
Operator: Cosmin Pîrlogea
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri