Angajati și foști angajați ai Primăriei Timișoara, audiați la Parchet într-un dosar legat de o retrocedare ilegală

Data publicării:
primaria Timisoara

Două clădiri istorice impunătoare aflate pe Bd. Mihai Viteazu din Timişoara. Practic, în centru. Sunt alte două clădiri care au intrat uşor în posesia familiei Cârpaci. Imobilele valorează o avere.

Chiar dacă decizia instanței nu era definitivă și nici irevocabilă, din motive necunoscute până acum. familiei Cârpaci nu i s-a retrocedat o singură casă, ci două, ambele situate în aceeași curte. Problema era că în a doua clădire funcționa o grădiniță, care a fost evacuată.

 

Retrocedarea s-a făcut în 2004. După nouă ani, procurorii vor să afle cum este posibil să revendici o clădire şi să primeşti două. Misiunea lor nu este ușoară, cu atât mai mult cu cât actele prin care s-a făcut retrocedarea au trecut prin mâinele mai multor angajați ai Primăriei Timişoara, însă niciunul nu a sesizat nereguli. Ancheta a început cu stângul, iar niciunul dintre inculpați nu a vrut să dea declarații.
 
 

”Audierile programate pentru ziua de astăzi au fost reprogramate pentru o dată ulterioară pentru respectarea dreptului la apărare al persoanelor cercetate”, ne-a declarat Camelia Niculescu-Ungur, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara. Oricum, primul pas a fost deja făcut.

Procurorii au decis să pună sechestru pe averile tuturor celor care au semnat pentru această retrocedare controversată. De exemplu, fostul şef al direcţiei de patrimoniu are sechestru pe o vilă impunătoare, alături de trei terenuri agricole care apar pe numele lui. Pe de altă parte, procurorii vor să extindă măsura şi la conturile bancare.

 

Vestea a stârnit rumoare și pe holurile Primăriei Timișoara. ”Este foarte bine că organele abilitate ale statului îşi intră în atribuţii, doar ele pot să facă lumină”, afirmă Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Audierile în acest caz vor fi reluate la sfârşitul săptămânii, iar procurorii cer ca imobilul în care funcționa grădinița să se reîntoarcă în posesia statului. De altfel, anchetatorii au cerut şi verificarea actelor pe baza cărora s-a făcut retrocedarea ambelor imobile.

CITEȘTE ȘI: Robu - ”Iată primele semne că Timișoara nu mai este la cheremul mafiilor țigănești” 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri