Arad. Târg pentru fermieri, fără animale

Data publicării:
icon targ pentru fermieri fara animale 110914

Comercianţii de ustensile pentru zootehnie au încercat să îşi vândă marfa cât mai bine cu putinţă, deşi, fără rumegătoare, târgul de la Arad arată mult mai sărac anul acesta.

Pentru că în judeţul Arad târgurile de animale sunt interzise până în 5 octombrie, anul acesta vizitatorii vor vedea în loc de vaci şi oi... multe locuri goale.

Cimi Enache - manager Agromalim 2014: "Am fost obligaţi să îi anunţăm pe fermieri că nu putem să participăm anul acesta cu animale... e o pierdere, dar nu am avut ce face".

În lipsa animalelor, vedetele expoziţiei au fost tractoarele performante.

"Este cel mai puternic tractor de pe piaţă la ora actuală, cu o putere maximă de 419 CP, foarte eficient datorită sistemului Eficient Power de la cei care produc motoarele", ne-a declarat Răzvan Tomescu, reprezentantul unui dealer de tractoare.

Un alt exponat care a atras atenţia publicului este o invenţie românească, ce transformă energia din deşeuri în cădură pentru încălzirea locuinţelor, dar şi a serelor sau a halelor industriale. 

"Este tehnologia care astăzi salvează atât natura, pentru că nu mai lăsăm gunoaiele aruncate peste tot ca să infesteze solul, apa", spun  inventatorul Iulian Hornet. 

Aflat la a ediţia cu numărul 25, târgul de agricultură Agromalim de la Arad reuneşte anul acesta 250 de expozanţi din opt ţări. Târgul va fi deschis vizitatorilor până duminică.


Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri