„Bătaie" pe școlile de renume, pentru înscrierea în clasa pregătitoare 

Data publicării:
clasa pregatitoare

În timp ce la unele unități de învățământ o clasă pregătitoare este formată din 30 de elevi, la altele, colectivul este mult mai mic. Este și cazul Școlii Generale cu numărul 1 din Timișoara. Aici nici jumătate din locurile disponibile la clasa pregătitoare nu au fost ocupate.

”Avem preconizate 50 de locuri, au fost ocupate până acum 19 înscrise oficial, deci mai avem libere 31 de locuri. Este problema acelor școli, dacă ele își asumă să lucreze cu un număr așa mare de elevi vorbim pănă la urmă de calitate. Este greu să lucrezi cu 30-35 de elevi într-o clasă”, afirmă Marius Schneider, directorul Școlii Generale Nr. 1 Timișoara.

”S-a dus vestea despre această școală că aici ar fi copiii de altă etnie. Situații speciale la modul că nu au cu ce să îi încalțe, nu au ce să le dea să mănânce”, ne spune Georgeta Țoia, învățătoare la Școala Generală Nr. 1 Timișoara.

La școlile de prestigiu din oraş, locurile la clasa pregătitoare au fost ocupate în totalitate, şi există chiar şi liste de aşteptare. Şi în acest an, unii părinţi şi-au schimbat în acte domiciliul, doar pentru a figura în proximitatea școlilor dorite. ”E o școală foarte bună , e căutată. Aș prefera să fac naveta și să știu că e o școă bună, de încredere”, ”Chiar e departe”, - Din ce zonă veniți pentru a aduce copilul aici la școală? ”Din Sâmihai”, spun unii părinți. 

”Practic de două luni de zile, aplicația este închisă, toate locurile sunt ocupate, mai avem 41 de dosare ăn așteptare. Sigur că părinții solicită formarea unor noi clase, dar asta înseamnă să aducă alte clase de după amiază”, ne-a declarat Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Banățean Timișoara.

”Au existat șapte clase care au fost date. Practic, opt unități de învățământ au cerut suplimentarea, Liceul Pedagogic a primit două clase. Nu este o procedura normală si nici nu avem siguranța că acest lucru s-a întâmplat sau nu”, precizează Aura Danielescu, inspector şcolar general adjunct ISJ Timiş.

Inspectoratul Școlar a alocat aproximativ 6.500 de locuri la clasa pregătitoare în școlile din Timiş, iar după primele două etape de înscriere mai sunt disponibile aproximativ 1.600 locuri la școlile din judeţ.

reporter: Raluca Popa
operator: Adrian Ionescu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri