Câine-detectiv pentru descoperirea telefoanelor mobile în Penitenciarul Timișoara

Data publicării:
caini 05















Primo este un Labrador de un an şi 10 luni. Timp de 10 săptămâni a fost antrenat la Giurgiu, iar acum poate descoperi cu uşurinţă telefoanele mobile ale deţinuţilor de la Penitenciarul Timișoara.
Dresarea s-a facut în aşa fel încât ceea ce face câinele să i se pară acestuia o joacă. ”Este destul de dificil, de aceea a durat 10 săptămâni cursul de pregătire. El distinge mirosul telefonului de foarte multe mirosuri şi, în timp ce caută, trece peste orice alt miros”, ne-a relatat conductorul câinelui.

Astăzi, câinele Primo de la Penitenciarul Timișoara a făcut o demonstraţie pentru timişoreni: pur și simplu, i-a impresionat! ”Mi s-a părut interesant. Nu mă aşteptam să se decurce aşa de bine”, ”Eu nu am mai văzut înainte câini care să fie capabili să găsească telefoane şi asta mi s-a părut cel mai interesant”, ”Eu sunt iubitoare de câini, am o gramadă. Câinii mei nu au asemenea performanţe, felicitări, extraordinar”, au fost părerile culese de echipa Digi24 Timișoara din rândul celor care l-au văzut pe Primo.

Introducerea telefoanelor mobile a devenit un fenomen în penitenciarele din România. La Penitenciarul Timișoara, numai anul trecut, au fost descoperite la deţinuţi aproape 150 de telefoane mobile, zeci de cartele SIM, încărcătoare şi stick-uri USB, obiecte care n-au ce căuta asupra lor.

Ioan Băla, directorul Penitenciarul Timişoara, ne explică: ”Combaterea lor lor este o preocupare continuă pentru că aceştia pot influenţa martorii din procesul lor, pot ameninţa, pot coordona pe cei aparţinând din grupul lor infracţional”.

Reporter: Marcela Sferlea
Operator: Cristi Axinte
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri