Carne de miel vândută, la temperaturi ridicate, pe tejghea. Client: ”Să nu fie de câine şi de mâţ, asta este”

Data publicării:
miel prima

La temperaturi ridicate, pe tejghea sau înfăşurată în aşternut de pat - aşa îşi aşteaptă carnea de miel cumpărătorii, în Piaţa Badea Cârţan din Timişoara. Pentru orice situaţie, comercianţii au o explicaţie: ”Da, nu se oxidează. Deci, dacă îi acoperim, stau mai albi. Dacă ies la aer un pic, se oxidează şi se fac mai roşii”, - E bine aici depozitată, e corect? ”Bineînţeles!”.

Pentru că este înghesuială, în hala de carne şi lactate din piaţă este foarte cald. Chiar şi aşa, mieii stau pe vitrinele frigorifice şi nu înauntru. E o stratregie de marketing, susţin comercianţii.

- Doar aici, aşa, le ţineţi? ”Şi jos, în vitrină. Acum i-am scos - jos la rece şi pe masă. Dacă nu expui, nu se vinde, doamnă dragă. Deci, vrea să vadă (clientul - n.r.) ce cumpără”, ”Nu-i prea în regulă, dar...”, - Sunt bine expuşi aici? ”Sunt şi bine, nu este loc, aşa e spaţiul, mai mult la rece îi ţinem, dar. la cererea clientului, îi ţinem pe masă”.

”Preparatele din carne, cele refrigerate, trebuie ţinute la temperaturile de păstrare din vitrina frigorifică, adică 4 grade, sau cum sunt stabilite de producător. Ceea ce am văzut în imaginile dumneavostră, este o depozitare neconformă a produselor”, afirmă Mihaela Ignat, directorul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Timiş.

Clienţii, însă, nu par foarte deranjaţi de modul în care e depozitată carnea de miel: ”Şi dacă îl scoate din ambalajul lor, în ce îl aduce, îl pune pe pult şi...cât de igienic o fi... Să nu fie de câine şi de mâţ, asta este”, ”Sunt puse pe tejghea. Acum, cât de rece e acolo...nu pot să îmi dau seama. Dacă erau înăuntru în frigider, poate erau depozitate bine”.

Echipele mixte ale Direcţiei de Sănătate Publică şi de la Protecţia consumatorului vor face controale în pieţe şi în halele agroalimentare, în fiecare zi, până la Paşti. Amenzile pentru comercianţii care nu se conformează pot să ajungă până la 20.000 de lei. În plus, şi marfa le poate fi confiscată.

reporter: Adina Iriza
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri