Cine sunt Titu Bojin şi Marcel Mihoc, cei doi reprezentanți ai CJT ridicaţi astăzi de DNA

Data publicării:
cine e bojin

Titu Bojin a fost directorul Direcţiei Apelor Române Banat în perioada 2001- 2011, în prezent fiind preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, funcţie obţinută după alegerile locale din 2012. Bojin este şi liderul PSD Timiş. Detine două terenuri în Remetea Mare şi o casă, are bijuterii de 7.000 de euro, iar venitul anul încasat din funcţia de preşedinte al CJT este de 66.000 de lei. Este şi acţionar la două firme, activele având o valoare de peste 9 milioane de lei.

Titu Bojin a mai fost implicat intr-un dosar si a fost audiat, anul trecut, la ICCJ. Dosarul viza mai multe contracte din 2008, încheiate între Direcția Apele Române Banat și o firmă care a aparținut soției și fiului acestuia. Atunci, director la Ape era Bojin. Potrivit anchetatorilor, societatea privată a concesionat două bălți de la Apele Române, le-a exploatat, dar nu a plătit impozite statului.

Consilierul judeţean Marcel Mihoc este mai modest în ceea ce priveşte averea. Potrivit declaraţiei de avere, Marcel Mihoc deţine un apartament in Timisoara şi o casă la Giroc. A câștigat in 2013 din salariul de consilier judetean peste 10.000 de lei, dar și 43.000 de lei pentru funcția de director al Asociației Apă - Canal Timiș.

Marcel Mihoc este şi el acționar în cadrul a două companii private, acțiunile sale însumând aproape 90.000 de lei. A fost membru PSD timp de 12 ani. Şi-a dat demisia din partid în luna octombrie a acestui an. În prezent, ocupă funcţia de consilier independent în cadrul CJT Timiş.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri