Cofetăriile, la mare căutare în Ajunul Crăciunului. Ce prăjituri preferă timișorenii

Data publicării:
cofetarii prima

Cu miros de portocale, scorţişoară sau vanilie. Aşa îşi răsfaţă cofetarii clienţii înainte de Crăciun. Ce spun clienții? ”La tort, îl prefer pe acesta cu multă frişcă, că îmi place frişca”, ”Aceasta. De ce? Că e cu ciocolată”,”Să nu fie cu ciocolată şi atunci am ales să fie cu fructe cu vanilie. Şi aşa masa de Crăciun e destul de grea, aşa că prefer ca prăjiturile să fie uşoare”.

Recomandarea specialiştilor pentru sărbătorile din acest an - prăjituri uşoare cu spumă de cicolată sau fructe: ”O cremă neagră, una roz, cu fructe de pădure... E o variantă de tort dulce-acrişor. O altă variantă specifică de Crăciun sunt smochinele. Cu mousse alb, negru”, ”Tortul Philadelphia, mai uşor, cu un blat alb, brânză dulce şi frişcă”.

Ornate cu marţipan, ciocolată şi caramel, torturile se vând cel mai bine în perioada asta. Preţurile încep de la 40 de lei kilogramul. Pentru prăjituri, pofticioşii plătesc aproximativ 35 de lei pentru un kilogram. Vânzările se fac numai pe bază de comandă.- Ai vrut să dai comandă? ”Da şi nu s-a mai putut. Am vrut un tort pentru azi şi am avut noroc că l-am găsit chiar pe cel pe care mi l-am dorit, cherry”. - De ce îl preferi? ”Că e cu ciocolată şi cu cireşe”, ”E ziua băieţelului nostru”. - Şi nu mai facem prăjituri acasă? ”Nu, nu mai facem, asta e”.

”Cel mai mult merg ”specialele”, Trandafirul, cherry, marţipan, Philadelphia”, ne spune Nicoleta Pleşu, reprezentant aș unei cofetării.

În aceste zile vânzările cofetarilor au crescut cu aproape 50%.

reporter: Sorina Covlea
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri