Colegiul Tehnic de Vest și Liceul de Arte Plastice Timișoara: sub acelaşi acoperiş, fără să fie comasate

Data publicării:
colegiul A



În luna august, elevii şi profesorii de la Liceul de Arte Plastice din Timişoara îşi făceau bagajele şi erau pregătiţi să se mute în noua locaţie, în clădirea unde funcţiona Colegiul Tehnic de Vest.

Tot atunci începea şi cea mai mare revoltă a profesorilor de la Colegiului Tehnic de Vest, care refuzau să părăsească şcoala. În faţa atitudinii ostile a cadrelor didactice, hotărârea de consiliu local care prevedea spaţii noi pentru cele două şcoli nu s-a pus în aplicare.

 

În septembrie a început un nou an şcolar. Cei de la Arte au despachetat, profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest s-au liniștit, iar autorităţile au găsit o soluţie de compromis. ”O parte din Colegiul Tehnic de Vest, cu intrare separată, va rămâne în proprietatea Primăriei, dar va rămâne în administrarea Colegiului Tehnic de Vest, de asemenea, tot elevii Colegiului vor învăţa în ateliere, la sediul de pe str. Pop de Băseşti. Liceul de Arte va avea o parte din Colegiul de Vest, dar şi cateva camere în cămin”, afirmă Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Asta înseamnă că elevii Liceului de Arte şi cei de la Colegiul Tehnic de Vest vor învăţa sub acelaşi acoperiş, dar la etaje diferite.

 

”Ambele sunt în curs de mutare, ambele vor fi mutate în clădirea principală, urmând ca nevoia de spaţiu să fie suplinită şi de spaţii din cămin”, ne-a declarat Cornel Petroman, inspector scolar general la ISJ Timiş.

Acum, elevii şi profesorii de la Arte fac îşi fac din nou bagajele. Sunt dezamăgiţi că nu pot rămâne în şcoala în care învaţă de ani buni. Pe lângă chiria mare, neplătită din 2011 pentru imobilul din centrul oraşului, sunt restanţe şi la plata utilităţilor.

”Am făcut planşe şi am scris pe ele nu vă mutaţi, am scris acolo nu ne mutaţi şi am făcut grevă să ne vadă Primăria. Asta e, nu mai avem ce face, dacă ne mută, ne mută”, ”Se putea găsi totuși o cale”, spun elevii.

”Suntem într-o situaţie în care trebuie să asigurăm, în continuare, funcţionarea şcolii. Vom fi două unităţi de învăţământ distincte chiar dacă funcţionăm sub acelasi acoperiş”, afirmă Veronica Dorian, director al Liceului de Arte Plastice.

 

La Colegiul Tehnic de Vest, lucrările de refacere a claselor şi a atelierelor sunt pe ultima sută de metri. Cosmin Hogea, director al Colegiului Tehnic de Vest, ne anunță că: ”Vom muta aici toate atelierele şcolii din subsolul clădirii, unde vom face clase. Am adus si vom aduce acele ateliere şi trei săli de clasă pentru ca atunci când au practică şi cultură generală să nu se mai mute dintr-o locaţie în alta”.

Cel mai probabil, în următoarele două săptămâni, vor începe mutările.

reporter: Sorina Covlea
operator: D. Şoşdean/C. Pîrlogea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri