Control la Spitalul Judeţean din Timişoara. Un bărbat a murit după ce a contactat, acolo, o infecție

Data publicării:
spitalul judetean



Corpul de control al Ministerului Sănătăţii verifică la Spitalul Județean - ne precizează directorul Iulius Jugănaru - respectarea măsurilor de igienă, modul în care se face dezinfecția, măsurile dispuse până acum pentru a elimina bacteria Clostridium Difficile, cea care a provocat decesul acelui bărbat, și aprovizionarea cu dezinfectanți.

Controlul durează două zile - joi și vineri, urmând a fi luate măsuri.

După ce a izbucnit acel scandal, reprezentanții Spitalului Judeţean din Timişoara s-a apărat: infecţii nosocomiale există în spitalele din toată lumea! La câteva zile după ce a suferit intervenţia de tratare a unui anevrism cerebral, pacientul a fost externat întrucât şi infecţia contactată dădea semne de retragere după administrarea tratamentului. Medicii spun că nu ştiu însă ce s-a întâmplat în următoarele două săptămâni.

De cealaltă parte, fiica bărbatului susţine că, deşi omul era slăbit şi avea febră, medicii de la Spitalul Judeţean l-au externat. A ajuns în cele din urmă la Spitalul Victor Babeş din oraş, dar era prea târziu.

În urma acelor acuzații, Poliția a declanșat o anchetă Ionuţ Bocancea, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, a declarat, recent, pentru Digi24 Timișoara în legătură cu acest caz: ”Serviciul de Investigații Criminale efectuează cercetări pentru infracțiunea de ucidere din culpă față de mai mulți angajați ai Spitalului Județean Timiș”.

CITEȘTE ȘI:

Infecție cu scandal! Spitalul Judeţean din Timișoara se apără de acuzaţii

Protest în faţa Spitalului Judeţean din Timișoara pentru a trage atenția asupra celor care s-au îmbolnăvit acolo!

Acuzaţii grave la Spitalul Judeţean din Timişoara. Poliția face cercetări pentru ucidere din culpă

Reporter: Marcela Sferlea
Editor web: Călin Țenche
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri