Crăciunul - partea comercială a sărbătorii. Brazi mai ieftini, în Ajun 

Data publicării:
brazi prima-1

„- 85!
- 90!
- Bun, atunci...
- Pentru 5 lei, doamnă... Ce-i aia?
- Ați zis că 80.
- De la 100...
- Am zis că nu dăm mai mult de 80.
- Mai puneți acolo 10 lei, acum faceți un sacrificiu. Tot acolo suntem. Dumneavoastră mi-ați dat 85. Pentru 5 lei acuma nu vă luați brăduți? Să fim serioși. Ce-i 5 lei în ziua de azi? Nimic".

Zilele trecute, comercianții din piețe negociau până la ultimul leu vânzarea brazilor. Era vreme suficientă până la Crăciun, iar presiunea timpului nu era o problemă. Ca să nu rămână însă cu brazii nevânduți, în Ajunul Crăciunului s-a mai lăsat din preț: „- Zi! - 60! - Hai! - Cu 50 îl dau! - Hai, hai, hai".

În ajunul Crăciunului, la Timișoara încă s-au găsit brazi pentru toate gusturile și buzunarele. Înalți de peste doi metri, cu ramuri bogate, ori brăduți sub un metru, pomii de Crăciun erau căutați de clienții întârziați, chiar dacă aceștia au admis că era mai bine să cumpere din timp: „Sunt sărbătorile. E mai OK să iei din timp",„Avem și un copil micuț, de patru ani și el așteaptă cu nerăbdare să vină Moș Crăciun”, - Cum, cumpărați chiar în Ajun? De ce nu mai devreme?, ”Pentru că n-am avut timp, chiar ne-am speriat de dimineață că nu vom mai găsi", „Acuma am ajuns acasă. Am venit, sunt din Austria, lucrez acolo. Acum am ajuns și vreau pentru familia mea. Normal, argintiu, foarte frumos”, - Ați găsit ceva? ”Sincer, nu știu de ce sunt așa de rari. În Austria sunt puțin mai deși".

Prețurile brazilor au variat, astăzi, între 40 de lei și 500 de lei, în funcție de înălțime și de coroană: „E ultima sută de metri, să plecăm acasă".

Cei care nu și-au permis un pom de Crăciun, dar vor să simtă mirosul de cetină în casă de sărbători, au cumpărat coronițe. Cele mai ieftine au fost la 10 lei.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri