DSP Timiș: la Șag și Albina, ”apa nu este tocmai potrivită pentru scăldat”

Data publicării:
scaldat



În aceasta lună, în laboratoarele DSP Timiș au fost analizate probele luate din apa Timișului, din cele două zone de agrement neamenajate și neautorizate (din punct de vedere igienico-sanitar), din aval și din amonte de locurile de îmbăiat preferate de către mulți timișoreni și nu numai.

Probele au fost repetate, ca lucrurile să fie clare, așa că, potrivit celor patru buletine de analiză, cu măsuratori pentru parametrii microbiologici și fizico-chimici, în ambele zone, apa ”nu este tocmai potrivită pentru scăldat”, ca să o cităm pe Dana Șpac, purtător de cuvânt al instituției.

De fapt, dacă vă scăldați acolo, riscați să vă îmbolnăviți din cauza concentrației ridicate de fier, germenilor și bacteriilor. DSP Timiș cere primăriilor din Șag și Albina să anunțe populația, să pună în zonă panouri de avertizare pentru a-i descuraja pe amatorii de o baie în apele Timișului. ”Inspectorii DSP vor verifica dacă recomandările lor sint aplicate, inclusiv modul în care este întreținută zona”, ne anunță instituția.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri