Deputatul Horia Cristian răspunde atacurilor: Timișoara are deja un spital regional!

Data publicării:
Horia Cristian-1



Timișoara are, deja, “de facto” un spital regional de urgență – Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara. El funcționează încă de la înființare ca spital regional, deși niciodată nu a purtat acest nume. Cei peste 2 milioane de locuitori ai regiunii de vest au asigurate cele mai bune condiții de tratament accesibile românilor”, afirmă Horia Cristian.

În acest răstimp, spune el, că poate să înțeleagă decizia Guvernului - care a exclus Timișoara de pe lista orașelor unde se vor construi noi spitale regionale - datorită faptului că Iași și Cluj au nevoie mai mare decât Timișoara de un spital de urgență: ”În ambele orașe spitalele “de urgență” sunt pavilionare. Adică, în aceste spitale, diferitele secții sunt în clădiri diferite, vechi de peste 50 de ani, uneori în zone îndepărtate de oraș. În această situație pacienții critici nu pot primi îngrijiri medicale complexe, interdisciplinare la timp, ceea ce duce la agravarea stării lor”. Însă, în cazul Craiovei, decizia de a construi acolo un spital regional a fost una “politică și sentimentală”.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, precizează Horia Cristian, are, încă din anul 1998, un plan de extindere și funcționalizare, care este realizat în măsura fondurilor alocate de Ministerul Sănătății.
În baza acestui plan au fost construite Ortopedia și mai apoi Casa Austria. Tot acest plan prevede completarea cu un nou corp de clădire care să cuprindă:
- o Unitate de Primire Urgențe cu două etaje, care să asigure legătura între clădirea spitalului, Casa Austria și Ortopedie;
- proiectul a fost completat ulterior cu încă patru etaje care să cuprindă 50 – 75 paturi de obstetrică și ginecologie.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara poate deveni ”cel mai complet și cel mai modern spital de urgență din România”, afirmă Horia Cristian, cu două condiții:
- finalizarea corpului nou de clădire;
- modernizarea blocului operator din clădirea principală care are 12 săli de operație.

Astfel, Spitalul Județean ar avea toate secțiile clinice inclusiv politrauma și obstetrică-ginecologie.

”Declarația prim-ministrului, alături de nominalizarea celor trei spitale noi, a menționat modernizarea a încă trei spitale, între care trebuie să ne asigurăm că va fi Timișoara. Dacă promisiunea făcută președintelui Consiliului Județean Timiș, domnul Titu Bojin, privind cele 15 milioane de euro pentru Spitalul Județean se va împlini, atunci vom avea întradevăr cel mai modern spital din România”, susține Horia Cristian.

Deputatul PNL explică că modernizarea Spitalului Județean s-ar putea face în termen scurt, de maximum doi ani și jumătate, în timp ce construirea unui nou spital ar însemna încă cinci - șapte ani.

Declarația inițială a lui Horia Cristian a făcut valuri, Cornel Sămărtinean, președintele organizației Timișoara a PDL i-a cerut demisia, chiar și preşedintele PNL Timiș, Nicolae Robu, care a inițiat o adevărată campanie pro spital regional la Timișoara, a ținut să precizeze că Horia Cristian: ”este în totală divergență cu punctul meu de vedere”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Prin ce trece acum Kate, detalii care te lasă fără cuvinte. Frumuseţea ei ar fi rămas doar o amintire. Noi...
Digi FM
Dorian Popa, întrebat dacă a înșelat-o pe Claudia, fosta lui iubită: "Am greșit. Cred că este de ajuns să...
Pro FM
Dana Nălbaru, retrasă din viața publică, duce un trai liniștit la țară. Ea văruiește copacii, soțul ei...
Film Now
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Adevarul
Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: „Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania" VIDEO
Newsweek
VIDEO Rachete SUA ATACMS au distrus 5 lansatoare rusești de 3.000.000.000$, în Crimeea într-o noapte
Digi FM
O femeie a încercat să obțină un împrumut cu un cadavru în scaun cu rotile: “Unchiule, mă asculți? Trebuie să...
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu...
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce...
Film Now
Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”: „Aș fi interpretat acel rol mult mai...