Desfășurare de forțe pentru a căuta un copil dispărut. UPDATE. Trupul micuțului a fost găsit într-un canal!

Data publicării:
cautare prima

Copilul este căutat de sute de persoane - lucrători de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, jandarmi, localnici, pădurari, vânători, pompieri, poliţişti de frontieră. Sunt folosite camere cu termoviziune, precum şi doi câini de urmă, casa fiind la marginea unei păduri.

Poliția face publice semnalmentele lui Emanuel Beniamin Bobic: blond, tuns scurt, ochi albaştri, era îmbrăcat cu o bluză albă, căciulă albă cu şnur, pantaloni negri şi ghete portocalii. ”Oricine l-a văzut şi poate da informaţii cu privire la identificarea acestuia este rugat să sune la 112 sau să informeze cea mai apropiată unitate de poliţie”, solicită IPJ Caraș-Severin.

UPDATE 1. Emanuel Bobic a dispărut de acasă în jurul orei 16, iar de atunci nimeni nu l-a văzut, deși a fost căutat de părinți, săteni, polițiști, jandarmi, pădurari și vânători. Copilul a fost lăsat să se joace în curtea casei de către părinți, cât timp mama lui a pregătit masa.

Familia Bobic are patru copii. Emanuel este cel mai mic. Mereu a fost ascultător și nu ieșea din curte când se juca, spun părinții lui. Cum a dispărut, nu știe niciunul dintre ei.

„Eu eram în casă, făceam mâncare, făceam sarmale. M-am uitat așa, tot m-am uitat după el. Dintr-o data am observat că nu se mai aude, nu îl mai văd. Am căutat pe aici, prin încăperi, m-am dus în sus, în jos, am văzut că nu este niciunde“, spunea Florentina Bobic, mama copilului dispărut.

„Nu ne-a ieșit niciodată de sub ochi. Tot timpul în curte, aici, în casă, cu frățiorii lui. Nu știu ce s-a întâmplat, pur și simplu, nu știu“, afirmă Marinel Bobic, tatăl copilului.

Tatăl lui a sesizat Poliţia Oraşului Bocşa prin apelul unic de urgenţă 112 la ora 18,30 cu privire la dispariţia fiului său. Până aunci, sătenii, conduși de primar, l-au căutat în zadar pe copil. Prin zonă umblă lupii și oamenii se tem de ce e mai rău. „De la ora 4 am căutat, alertați de mamă. Noi am căutat pe lumină, toate dealurile împrejur și nu am găsit nimic. Nici urme de haine, sânge, nimic“, spune Mihael Nicu, sătean

„Ne-am mobilizat un grup impresionant de forte, vreau să spun. Circa 250 de persoane au fost în total, localnici cu pompieri, cu cei de la jandarmeri, cu cei de la poliția de frontieră, toată poliția din zona Bocșa, ocolul silvic, în frunte cu șeful ocolului silvic, cu toți pădurarii. Am căutat, până acum este ora 1 din noapte, pas cu pas, dar din păcate nu am reușit să găsim nimica până la această oră“, ne-a declarat Mircea Ciobîcă, primarul comunei Ocna de Fier.

Forțele de ordine au bătut la pas împrejurimile casei pe o rază de câțiva kilometri, dar nu au reușit să-l găsească pe băiatul de numai doi ani.

Sublocotenentul Alin Guzu, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic“, județul Caraș Severin, afirmă: ”Căutările vor fi reluate de dimineață, în jur de ora 8“.

Duminică dimineață, sătenii și autoritățile încep o nouă zi de căutări. Ei folosesc inclusiv camere cu termoviziune şi doi câini de urmă. 

UPDATE GALERIE FOTO / VIDEO. Copilul de doi ani, dispărut ieri din Ocna de Fier, județul Caraș-Severin, căutat de sute de oameni

cautari 1
cautari 1

UPDATE 2. Poliţia nu reuşeşte să afle ce s-a întâmplat cu băiatul de numai doi ani, dispărut, sâmbată după-amiază, din comuna Ocna de Fier, judeţul Caraş Severin. Poliţiştii l-au audiat şi pe tatăl copilului şi l-au supus unui test cu detectorul de minciuni.

Tatăl copilului dispărut a fost audiat mai bine de opt ore de oamenii legii. - Ce v-au întrebat la detectorul de minciuni? ”Tot cum au ei tehnica lor de a pune întrebări ca eu să le răspund. Mă gândesc că le prinde bine lor în desfăşurarea activităţii lor”.

Între timp, căutările băieleţelului de doi ani erau în plină desfăşurare. Operaţiunile au fost îngreunate de relieful din zonă. ”Terenul e destul de dificil, e pășunea primăriei, ocolul silvic contribuie și el cu 12 oameni la căutări. Zona e accidentată. am început de aseară la ora 8 și continuăm până vom avea rezltate. Câteva zvonuri sunt, s-ar fi auzit un plânset de copil, ieri pe la ora 4, care ar fi încetat după 10 minute”, afirmă Liviu Băsescu, şeful Ocolului Silvic Bocşa Română.

Localnicilor li s-au alăturat şi oameni care au aflat de la televizor despre dispariţia copilului. - Dumneavoastră de unde veniţi? ”De la Reşiţa, voluntar”, ne spune Cristian Popovici.

Localnicii au fost convinşi că îl vor găsi pe băieţel fără ajutorul autorităţilor, aşa că au sunat la 112 la două ore de la dispariţie.

Totuşi, s-a sunat destul de târziu, de la 15 când a dispărut şi apelul a fost undeva la 18,45. Am pierdut nişte ore”, a declarat Mircea Ciobîcă, primarul comunei Ocna de Fier.

Părinţii copilului cred, în continuare, că totul se va termina cu bine. ”Ieşea până în drum sau aici la nisip şi se întorcea. Dar să plece, niciodată. Eu am speranţă că-l va găsi”, spune Florentina Bobic, mama copil dispărut. ”El nu e prăpădit, el nu e distrus”, - Nu credeţi asta? ”Nu. A fost un copil voinic, tare, puternic”, adaugă Marinel Bobic, tatăl copilului dispărut.

Din cauză că în zonă a început să plouă, autorităţile au întrerupt căutările în această seară, în jurul orei 17. Localnicii l-au căutat însă pe copil și după ce s-a lăsat întunericul.

UPDATE 3. Deznodământ tragic în cazul copilului de doi ani din Caraş-Severin, dispărut de sâmbătă de acasă. După aproape 48 de ore de căutări, băiatul a fost găsit fără suflare pe câmp, la trei kilometri distanţă de casă. O localnică i-a descoperit trupul firav în această după-amiază.

Când a văzut că oamenii din sat nu dau de băieţel, una dintre localnice a vrut să dea o mână de ajutor. Femeia le-a povestit anchetatorilor că, duminică, a luat la pas împrejurimile în speranţa că va da de el. Iar după ce ieri nu l-a găsit, s-a gândit să mai încerce o dată în locurile pe unde a mai fost. La trei kilometri de sat, în apropierea unui canal plin de apă, l-a văzut pe Emanel.

Imediat ce au aflat povestea femeii, anchetatorii au luat în calcul o ipoteză cruntă. Ei se gândesc acum că băieţelul a fost abandonat pe câmp de cel care l-a răpit cu gândul de a-i face rău.

Şi rudele copilului spun că băieţelul de numai doi ani nu avea cum să ajungă, singur, atât de departe de casă.

În ultimele două zile, sute de oameni l-au căutat pe Emanuel. S-au împărţit în mai multe echipe şi au scotocit satul şi împrejurimile. Anchetatorii le-au venit în ajutor cu doi câini dresaţi, dar nu au dat de urma copilului.

Primii pe lista suspecţilor au fost chiar părinţii, care au fost audiaţi şi supuşi testului poligraf. De altfel, poliţiştii au cercetat şi locul în care lucra tatăl băiatului când micuţul a dispărut.

Şi Protecţia Copilului a început o anchetă în familia lui Emanuel. Un asistent social a vorbit cu fraţii băieţelului. A încercat să afle cum se poartă părinţii cu ei şi dacă e posibil ca micuţul să fi fost victima vreunei rude apropiate. Trupul copilului a fost ridicat de legişti şi dus la Reşiţa pentru necropsie. În câteva zile, ei vor anunţa ce anume a provocat moartea băiatului.

reporter: Miodrag Hojda, Adina Iriza 
operator: Viorel Jiva, Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri