Dramă la Zoo Timișoara: zebra a murit, înecată în heleșteu, șeful Direcției de Mediu a fost rănit, încercând s-o salveze!

Data publicării:
Zoo - evadarea zebrei



Primăria Timișoara a anunțat, sâmbătă, că există o parte a doua, din păcate nefericită, la evadarea zebrei de vineri după-amiaza, în cursul prezentării oficiale. 

”În cursul zilei de vineri, mânzul a fost prezentat jurnaliștilor , fiind eliberat din spațiul închis în care a fost adăpostit atunci când a ajuns la Timișoara. Animalul a avut un comportament agresiv pentru mai mult timp, alergând confuz în tarcul amenajat, din care a reușit să se și elibereze. Angajații Grădinii Zoologice nu au reușit să îl tranchilizeze, iar după ce animalul speriat a lovit mai multe garduri de protecție, a revenit în țarc”, au relatat cei de la Primăria Timișoara.

Animalul a continuat să fie foarte neliniștit și, incredibil, a fugit din nou din țarc, sărind în helesteul din incinta Zoo Timișoara. Directorul Direcției de Mediu din Primăria Timișoara, Adrian Bere, și medicul veterinar al Grădinii Zoologice, Mihai Afrenie, au încercat să-l salveze, însă zebra s-a înecat. Bere a fost rănit și a fost transportat la spital: este posibil să fi suferit o ruptură de splină, în acest sens se fac investigații.

Și când te gândești că publicul timișorean n-a reușit să vadă zebra! Municipalitatea încearcă să repare lucrurile și anunță că este deja în legătura cu reprezentanți ai unor grădini zoologice pentru a aduce la Timisoara un alt exemplar, în locul celui care a murit și care fusese donat de către Grădina Zoologică din Liberec, Cehia.

CITEȘTE ȘI: Zoo Timișoara - chiar în momentul prezentării oficiale, zebra a evadat din țarcul ei! 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri